‹ Takaisin

Risto Räppääjä ja Sevillan saituri

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Risto Räppääjää odottaa ällistyttävä yllätys: hän saa kuulla olevansa kaukaisen sukulaisensa tuleva perijä. Sevillassa asuva saita mies on kerännyt valtavan omaisuuden mahtavine linnoineen ja pian tuo kaikki olisi Riston. Niinpä rasavillistä Ristosta pitää koulia hienotapainen nuori herra, jonka käytös kelpaisi vaikka hoviin, mutta se ei olekaan ihan helppoa. Nelli alkaa kuitenkin epäillä, että kaikki ei ole ihan sitä miltä näyttää ja päättää toimia. Tuo suuri salaperäinen talo, johon Risto menee sukulaistaan tapaamaan, onkin täynnä hiuksia nostattavia salaisuuksia omituisine palvelijoineen. Riemukas seikkailu tempaa jännittäviin kiemuroihinsa myös Rauha-tädin, Elvin ja Lennartin. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Sevillan saituri on edellisten Risto Räppääjä -elokuvien tapaan väärinkäsityksille ja kommelluksille perustuva lastenelokuva. Aikuiset ovat hassuja, ja lapset saavat toimia sankareina. Saiturin huvilassa näyttäisi kummittelevan, mutta kyse on pienestä jännityksestä, ei kauhuelementeistä. Elokuva perustuu Sinikka Nopolan ja Tiina Nopolan samannimiseen kirjaan.

Keskustelun tueksi

Elokuvan keskeisiä teemoja ovat ystävyys, rahan ja aseman merkitys sekä rehellisyys.

  • Mihin rahaa tarvitaan? Mistä rahaa saadaan?
  • Miksi Rauha, Elvi-täti ja Lennart haaveilivat isosta perinnöstä? Mitä perintö tarkoittaa?
  • Miksi saiturin palvelija varasti ja valehteli? Miten hänen olisi kannattanut toimia?
  • Onko Risto Räppääjä mielestäsi rohkea? Entä Nelli? Millaisissa tilanteissa rohkeutta tarvittiin? Oliko joku muu elokuvan hahmoista rohkea?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Risto Räppääjä ja Sevillan saituri

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Risto Räppääjä ja Sevillan saituri

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024