‹ Takaisin

Risto Räppääjä ja väärä Vincent

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenhyviä roolimallejalämminhenkinen

Elokuvan synopsis

Rauha Räppääjä saa merkillisen ennustuksen, jonka mukaan hänen lähipiirissään on jälleensyntynyt nero. Löytäessään Riston piirustuksen Rauha on varma, että Risto on jälleensyntynyt Vincent van Gogh, sillä Risto käyttää värejä vauhdikkaasti ja hänellä on punainen tukka. Elvikin innostuu ajatuksesta menestyksen toivossa.

Rauha päättää esitellä Riston piirustuksen taidemuseon johtajalle, joka yllättäen tarjoutuu viemään Riston kotiinsa opiskelemaan piirtämistä. Kun Ristoa ei kuulu takaisin taidemuseon johtajan luota, Nellin ja Lennartin epäilykset heräävät. Samaan aikaan ilmenee outo sattuma: Suomesta löytyy van Goghin maalauksen luonnos!

Jännittävä tapahtumasarja käynnistyy ja vie ensin Riston ja sitten Nellin sekä Lennartin huvilaan, jota isännöi salaperäinen pariskunta. Mutta miksi Rauhaa ja Elviä epäillään taideväärentäjiksi? Onneksi taidemuseon vahtimestari Herkules Poironen on innokas harrastajasalapoliisi ja auttaa Ristoa ja Nelliä arvoituksen ratkaisemisessa. (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Kahdeksas Risto Räppääjä -elokuva on edeltäjiensä tapaan värikäs ja iloinen hyväntuulen tarina, jossa hahmot ovat karikatyyrisen hauskoja eivätkä rosmotkaan ole kovin pelottavia.

Reippaat päähahmot Risto ja Nelli tarjoavat nuorille katsojille oivallisen esikuvan hyvästä kaveruudesta ja nokkeluudesta usein aika hassusti toimivien aikuisten keskellä.

Elokuvan juoni on yksinkertainen, joten nuorimmatkin katsojat voivat pysyä kärryllä. Laulut ja huumori rytmittävät tarinaa.

Kuvataideteema mahdollistaa aiheesta keskustelun nuorten katsojien kanssa. Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan suosittuun kirjasarjaan.

Keskustelun tueksi

  • Millaisia hahmoja elokuvassa oli? Kuka oli suosikkisi?
  • Oletko nähnyt muita Risto Räppääjä -elokuvia tai lukenut kirjoja? Mitä mieltä olet tästä uudesta elokuvasta verrattuna vanhempiin teoksiin?
  • Elokuvassa tutustuttiin Vincent van Goghin kuuluisiin maalauksiin. Keitä muita kuuluisia taiteilijoita tiedät? Millaisesta taiteesta itse pidät? Mikä on taidetta?
  • Doris oli vähällä saada Riston piirustuksesta paljon rahaa. Miksi? Mikä tekee taideteoksesta arvokkaan?
  • Miksi Rauha-täti päästi Riston Doriksen matkaan? Millaisia neuvoja antaisit Rauhalle? Entä Ristolle, joka joutui “taideleirille” tahtomattaan?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Risto Räppääjä ja väärä Vincent

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Risto Räppääjä ja väärä Vincent

Kiva leffa!

"Niin ihana, että sitä suositellaan alakouluikäisille. Rakastan sitä!"
Maria

Arvioijan ikä: 33

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8

"Värikkäässä elokuvassa nähdään tuttua ja turvallista Risto Räppääjä -menoa. Monen ikäisille innostavia sisältöjä tarjoava, piristävä taideteema saattaa innostaa myös museoretkelle."

Arvioijan ikä: 39

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5

Arvioijan ikä: 35

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5© Koulukino 2024