‹ Takaisin

Risto Räppääjä ja yöhaukka

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Risto löytää onkimatoja kaivaessaan aarteen, ja löytöpaikalla aloitetaan arkeologiset kaivaukset. Kun alueelta löytynyt arvokas rautakautinen sormus katoaa, näyttää varmalta, että lähistöllä liikkuu kaivauksia ryöväävä yöhaukka! Tapaus saa ällistyttävän käänteen, kun selviää, että Rauha Räppääjä on sekaantunut asiaan. Vielä kummallisemmaksi kaikki menee, kun Lennart Lindberg joutuu epäiltynä telkien taakse. Onko Elvillä salattu menneisyys – ja miksi ihmeessä Nellikin alkaa käyttäytyä oudosti? Tästä kaikesta Risto aikoo ottaa selvää ja lähtee tuon salaperäisen yöhaukan jäljille. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Risto Räppääjä ja yöhaukka on humoristinen ja värikäs elokuva, jossa hahmot ovat ylikorostetun hassuja ja joutuvat kommelluksiin pienen virheen ja valheen takia. Aikuisten sekoillessa sankareina toimivat reippaat ja neuvokkaat lapset, jotka tarjoavat pienille katsojille samastumisen kohteita.

Mukana on aivan nuorimpia katsojia ajatellen hieman jännitystäkin, kun keskeinen kiltti hahmo joutuu syyttömänä vankilaan, ja kun lapset seikkailevat naamioihin pukeutuneina, heitä luullaan rosvoiksi. Kokonaisuudessaan elokuva on kuitenkin hyväntuulinen ja kepeä eikä siinä ole lainkaan ilkeitä tai pahoja hahmoja.

Risto Räppääjä ja yöhaukka perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan samannimiseen kirjaan.

Keskustelun tueksi

Yöhaukan teemoina ovat kaveruus, rohkeus ja yhteistyö. Elokuva tarjoaa pohdittavaa myös sukupuolirooleista ja isoksi kasvamisesta.

  • Miksi Nellille ja Ristolle tuli riitaa?
  • Miksei Nelli halunnut leikkiä Indiana Jonesia?
  • Miten sinä toimisit, jos haluaisit tehdä kaverin kanssa eri juttuja?
  • Toimivatko poliisit mielestäsi väärin viedessään Lennart Lindbergin vankilaan? Olisko Lennartin pitänyt kertoa totuus?
  • Kuka hahmoista oli mielestäsi rohkea ja kuka ei?
  • Risto haaveili elämästä rautakaudella, koska lasten ei tarvinnut silloin käydä koulua. Millaista lasten elämä oli entisaikaan? Mitkä asiat ovat nyt toisin?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Risto Räppääjä ja yöhaukka

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Risto Räppääjä ja yöhaukka

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024