‹ Takaisin

Risto Reipas ja Nalle Puh

4-6
7-9
10-12
13-15
lämminhenkinen

Elokuvan synopsis

Lämminhenkisessä, oikeita näyttelijöitä ja animaatiota yhdistävässä elokuvassa Risto Reipas ja Nalle Puh pikkupoika, joka rakasti seikkailuja Puolen hehtaarin metsässä eläväisten pehmoeläinystäviensä kanssa, on varttunut aikuiseksi ja joutunut tukalaan tilanteeseen. Nyt hänen lapsuuden ystäviensä tehtävä on matkustaa meidän maailmaamme ja auttaa Risto Reipasta palauttamaan takaisin se lempeä ja leikkisä poika, joka yhä hänen sisällään asuu. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Risto Reipas ja Nalle Puh on elokuva, joka sopii erinomaisesti sekä lapsille että vanhemmille. Siinä aikuiseksi kasvanut Risto Reipas painii aikuisten ongelmien kanssa, kunnes Nalle Puh tulee muistuttamaan häntä omalla filosofisella tavallaan vapaa-ajan, leikkimisen ja syömisen tärkeydestä.

Tyypillisen lastenelokuvan tapaan Risto Reipas ja Nalle Puh puhuu leikkimisen ja vapaa-ajan suuresta merkityksestä sekä siitä, kuinka välillä kannattaa irrottautua arjesta ja olla vain tekemättä mitään. Elokuvan tärkein opetus onkin, että “ei-minkään” tekemisellä voi saavuttaa parhaan “jonkin”.

Teemallisesti elokuva on suunnattu enemmän aikuisille kuin lapsille. Se nimittäin muistuttaa, mikä elämässä ja sen ruuhkaisissa aikuisvuosissa on oikeasti tärkeää, ja kuinka tärkeää on välillä irrottautua töistä ja velvollisuuksista.

Tunnelmaltaan Risto Reipas ja Nalle Puh on herttainen mutta myös haikea. Se käsittelee aikuiseksi kasvamista ja velvollisuuksia sekä lapsuudesta ja siihen kuuluvista leikeistä luopumista. Samalla nähdään jälleenlöytämisen iloa ja luovan mielikuvituksen voimaa muistutuksena siitä, että aikuisenakin on lupa leikkiä.

Elokuva sijoittuu ajallisesti muutaman vuosikymmenen taakse, ja esimerkiksi tarinan sukupuoliroolit ovat nykypäivää tiukemmin lokeroissaan. Tarinassa toimijana nähdään Risto Reipas, ja hänen vaimonsa Evelyn on passiivisessa äidin roolissa. Tytär Madeleine puolestaan pyrkii miellyttämään isäänsä. Lopulta lähes hajoamispisteessä ollut perhe saatetaan takaisin yhteen.

Keskustelun tueksi

  • Mihin Risto Reippaan eläinystävistä samaistut eniten? Entä kuka elokuvan hahmoista on oma suosikkisi? Miksi?
  • Miksi Risto Reipas unohti eläinystävänsä aikuisena?
  • Entä miksi Ristolla ei ollut aikuisena aikaa tyttärelleen tai vaimolleen? Oletko huomannut samoja haasteita omien vanhempiesi elämässä? Keksitkö keinoja, miten aikuiset saisi rentoutumaan aikuisten velvollisuuksista ja leikkimään?
  • Mitä mielestäsi tarkoittaa elokuvan opetus, että tekemällä “ei-mitään” voi saavuttaa parhaan “jonkin”?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Risto Reipas ja Nalle Puh

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Risto Reipas ja Nalle Puh

Ihana!

"Tämä oli aivan ihana jatko-osa piirretyille Nalle Puh elokuville. Nalle Puh on yhä sydäntälämmittävä ja hunajaa ahmiva karhu, mutta paljon filosofisempi tässä elokuvassa. Myös Ihaan toteutuksesta pidin kovasti, se sama pessimistisyys oli vielä selkeämmin mukana. Niin ihana ja koskettava tämä oli että melkein itku tuli. Tämä elokuva antaa mielestäni jopa hieman enemmän aikuisille, koska elokuvan teema on nimenomaan aikuistuminen."

Arvioijan ikä: 21

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5© Koulukino 2024