‹ Takaisin

Robin Hood

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Sodan kovettama ristiretkeilijä Robin of Loxley eli Robin Hood (Taron Egerton) ja hänen paras ystävänsä Pikku-John (Jamie Foxx) aloittavat uhkarohkean kapinan korruptoitunutta Englannin kuningasta vastaan. Tämä henkeäsalpaava toimintaseikkailu on täynnä todentuntuisia räjähdyksiä, uskomattomia taistelukohtauksia ja ajatonta romantiikkaa. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Robin Hood on uusi ja visuaalisesti modernisoitu versio klassisen lainsuojattoman legendasta. Elokuva on vauhdikas, keskiajalle sijoittuva ja runsaasti räjähdyksiä ja takaa-ajoja sisältävä toimintaseikkailu, jossa aseet ovat jousipyssyjä ja miekkoja, ja kulkupelit hevosvaunuja.

Elokuvassa soditaan paljon ja ihmisiä kuolee joukoittain nuolten osumiin, mutta kuolemat ovat suhteellisen verettömiä tai ne tapahtuvat kameran ulkopuolella. Yhdessä kohtauksessa viitataan kuolemantuomioon mestaamalla, ja mestauksen kohteeksi joutuu nuori poika, joka anelee apua vangitulta isältään. Pään katkaisua ei kuitenkaan näytetä kameralle.

Robin Hoodin pohjimmainen idea on köyhiä auttava sankari joka varastaa rikkailta. Elokuvassa hyvä ja paha erottuvat toisistaan selkeästi, vaikka sankari onkin käytännössä varas. Paha sheriffi orjuuttaa kansalaisia ja aikoo viedä heiltä kaiken omaisuuden, mikä tekee hänestä vielä suuremman varkaan. Robin astuu sankarillisesti väliin, selvittää sheriffin häijyt suunnitelmat ja pelastaa köyhät kansalaiset.

Sisällöllisesti elokuva on hyvin perinteinen sankaritarina. Miespuolisten sankareiden ja pahisten keskellä naispuolisia hahmoja on käytännössä vain yksi, Robinin rakastettu Marian.

Keskustelun tueksi

  • Robin Hood on varas mutta samalla sankari. Mikä erottaa hänet tavallisesta varkaasta? Millainen voisi olla nykyajan Robin Hood?
  • Miksi Nottinghamin sheriffi himoitsee rahaa jopa niin paljon, että on valmis tuhoamaan koko kylän asukkaineen?
  • Elokuvassa Robin lähetetään ristiretkelle Arabiaan ja retki näytetään modernin sodankäynnin tapaisena. Tutkikaa yhdessä oikeaa historiaa: Millaisia ristiretket olivat keskiajalla oikeasti? Miksi niitä tehtiin?
  • Elokuvassa nähdään suuri määrä tapahtumia ja toimintakohtauksia, jotka eivät olisi mahdollisia oikeasti. Mitä tällaisia kohtauksia sinä huomasit?
  • Oletko nähnyt muita versioita Robin Hoodista? Millä tavalla uusi versio eroaa niistä mielestäsi?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Robin Hood

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Robin Hood

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024