‹ Takaisin

Robinson Crusoe

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Pienellä eksoottisella saarella eloisa papukaija, Tiistai, elää omalaatuisten eläinystäviensä kanssa keskellä paratiisia. Tiistai ei kuitenkaan voi lopettaa unelmoimasta, että saisi nähdä maailmaa. Kovan myrskyn jälkeen Tiistai ja hänen ystävänsä löytävät rannalta oudon otuksen, Robinson Crusoen. Tiistai tajuaa Crusoen olevan hänen pääsylippunsa pois saarelta. Crusoe myös tajuaa Tiistain ja muiden eläinten olevan hänen tärkein apunsa selviytyäkseen saarella. Se ei kuitenkaan ole aina helppoa, koska eläimet eivät puhu ”ihmistä”. Hitaasti, mutta varmasti he alkavat elää yhdessä sulassa sovussa, kunnes eräänä päivänä heidän elämänsä muuttuu, kun kaksi julmaa, villiintynyttä kissaa haluaa ottaa saaren haltuunsa. Syttyy taistelu kissojen ja ystävysten välillä, ja Crusoe ja eläimet tajuavat pian ystävyyden todellisen voiman. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Daniel Defoen klassiseen tarinaan tutustutaan elokuvassa eläinten näkökulmasta. Paratiisiin ilmestyy outo ja pelottava tyyppi. Aluksi jotkut eläimistä ovat epäluuloisia, mutta vähitellen yhteiset kokemukset saavat aikaan ystävyyden. Elokuvan juoni on selkeä ja pienenkin lapsen ymmärrettävissä.

Mukana on kuitenkin kohtauksia, jotka saattavat pelottaa nuorimpia katsojia. Tarinan roistoina esiintyvät kissat ja merirosvot ovat välillä melko hurjia. Myös kuoleman uhka ja kuolema ovat välillä läsnä. Mukana on melko vauhdikkaita kohtauksia, joissa ilkeät kissat ajavat pienempiään takaa ja sytyttävät muun muassa tulipaloja tarkoituksenaan tappaa.

Pääpiirteittäin Robinson Crusoe on silti positiivinen. Se korostaa ystävyyttä, erilaisten kavereiden ja yhteistyön merkitystä. Lopussa kaikille käy hyvin.

Keskustelun tueksi

  • Eläimet eivät ennen olleet nähneet ihmistä ja suhtautuivat tähän ensin epäillen. Miksi uudet asiat ja ihmiset tuntuvat joskus jännittäviltä? Miten jännitystä voisi lieventää?
  • Miksi luulet papukaijan ihastuneen ihmiseen heti? Minkä takia se ei ollut tyytyväinen kotisaarellaan?
  • Oletko itse enemmän utelias uudelle vai aluksi varovainen?
  • Mitä eläimet pelkäsivät, että ihminen voisi saarella tehdä? Oliko pelkoon aihetta?
  • Toinen kissoista vaikutti määräilevältä. Luuletko, että toinen kissa olisi ollut kiltimpi ilman määräilevää kaveriaan? Oletko itse tehnyt joskus jotain tyhmää, koska kaveri käskee? Miten tilanteesta voisi selvitä?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Robinson Crusoe

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Robinson Crusoe

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024