‹ Takaisin

Rocketman

4-6
7-9
10-12
13-15
mielikuvitusta rikastuttavatunnetaitoja ruokkiva

Elokuvan synopsis

Musiikintäyteinen Rocketman kertoo inspiroivan tarinan Elton Johnin läpimurron vuosista, jolloin ujosta pianovirtuoosi Reginald Dwightista kuoriutuu kansainvälinen supertähti. Elokuvan tarinaa kuljettavat Elton Johnin rakastetuimmat kappaleet, jotka elokuvassa esittää nimiroolissa loistava Taron Egerton. Muissa rooleissa nähdään Jamie Bell Eltonin tuotannon pitkäaikaisena sanoittajana Bernie Taupinina, Richard Madden Eltonin ensimmäisenä managerina John Reidinä ja Bryce Dallas Howard Eltonin äitinä.

Tietoa kasvattajalle

Rocketman on värikäs fantasiamusikaali legendaarisen poptähden Elton Johnin nuoruudesta ja huumehuuruisista menestyksen vuosista. Aikajänne yltää 50-luvun lapsuudesta 90-luvun alun vieroitukseen ja addiktioista irrottautumiseen.

Tarina kerrotaan takaumana, joka aukeaa Elton Johnin kertoessa muille päihderiippuvaisille, miten hän päätyi tilanteeseen, jossa hänestä on tullut rikas mutta yksinäinen ja itsetuhoinen poptähti. Lapsuudessa koettu kylmyys ja torjunta vanhempien taholta on jättänyt jälkensä, ja laulajatähti on hukassa itsensä ja identiteettinsä kanssa.

Lukuisista addiktioista ja syömishäiriöstä kärsineen poptähden jatkuvia bileitä ja alamäkeä kuvataan kohtuullisen avoimesti kokaiinikasoineen, mutta rock´n´roll-elämää ei esitetä tavoiteltavana olotilana. Elokuva myös kuvaa, miten anteeksianto ja yhteys omaan itseen ovat avaimia eheytymiseen ja paranemiseen. Tunteista puhuminen ja rehellinen, avoin yhteys läheisiin ihmisiin esitetään edellytyksenä onnen löytymiselle.

Seksuaalinen identiteetti ja sen löytyminen kuvataan mutkattomasti, ja hyväksyvästi suhtautuivat ihmiset ovat niitä tärkeimpiä. Aikakaudesta kertovat asenteet kuullaan lähinnä äidin suusta, jonka mukaan Elton on valinnut ikuisen yksinäisyyden. Rakkauden ja hyväksynnän etsintä ovatkin pitkälti laulajatähden syöksykierteen taustalla. Muutos alkaa, kun hän uskaltaa pyytää apua ja kohdata itsensä.

”Et ollut koskaan tavallinen” vastataan Eltonille, kun tämä pohtii, että olisiko pitänyt yrittää olla tavallisempi. Omannäköisen elämän eläminen on elokuvan mukaan tärkeää ja omaksi itseksi kasvamiseen kuuluu myös kyky ottaa toiset huomioon.

Keskustelun tueksi

  • Miten Elton Johnin manageri John Reid ja heidän suhteensa kuvataan? Miksi suhde oli Eltonille tuhoisa? Miksi Reid käyttäytyi niin kuin käyttäytyi?
  • Millaiset välit Eltonilla oli vanhempiinsa? Miten hänen vanhempansa kohtelivat häntä ja miksi?
  • Miten Elton itse kohteli läheisiään? Mitä syitä hänellä oli käyttäytymiselleen?
  • Millainen suhde Eltonilla ja hänen sanoittajallaan Bernie Taupinilla oli?
  • Miksi Elton päätti lähteä vieroitukseen ja hakea apua?
  • Miten elokuvan lajityyppi, musikaali, vaikuttaa hahmoihin samastumiseen? Miten musiikki vaikuttaa katsojan tunteisiin?
  • Olisiko elokuva ollut erilainen, jos se olisi ollut perinteinen elämäkertadraama eikä fantasiajaksoja sisältävä musikaali? Millä tavalla?
  • Elton John itse kommentoi elokuvan Britanniassa ja Yhdysvalloissa saanutta korkeaa ikärajaa seuraavasti: ”Some studios wanted to tone down the sex and drugs so the film would get a PG-13 rating. But I just haven’t led a PG-13 rated life.” Oletko samaa mieltä siitä, että totuutta ei pitäisi kaunistella ikärajan laskemiseksi? Onko elokuvassa mielestäsi tarpeetonta huumeiden käytön tai seksin kuvausta?
Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Rocketman

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Rocketman

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024