‹ Takaisin

Rogue One: A Star Wars Story

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Rogue One: A Star Wars Story kertoo ryhmästä kapinallisia, jotka lyöttäytyvät yhteen hengenvaarallista tehtävää varten. Heidän tavoitteenaan on varastaa pelätyn Kuolemantähden piirustukset. Tämä Star Wars -universumin keskeinen tapahtuma tuo yhteen joukon tavallisia ihmisiä, jotka päättäessään lähteä tähän uskaliaaseen yritykseen tulevat samalla osaksi jotain itseään suurempaa. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Kuten monet muutkin Star Wars -sarjan elokuvat, Rogue One on kuvaus siitä, miten yhteistyöllä, rohkeudella ja neuvokkuudella altavastaajat voivat nousta voittajaksi mahdottomalta vaikuttavassa tilanteessa. Elokuva on sävyltään aiempia Star Wars -elokuvia synkempi ja realistisempi. Välillä kyseessä on puhdas sotaelokuva, jossa edes keskeiset hahmot eivät ole turvassa. Elokuvassa esiintyy muun muassa totalitarismia ja terrorismia, eikä rinnastuksia nykypäivään voi välttää. Väkivaltaa ja kuolemaa on runsaasti, mutta se on veretöntä. Osa väkivallasta kuitataan hyvin kevyesti, jopa humoristisesti.

Usein synkästä tunnelmastaan huolimatta Rogue One on kuitenkin viime kädessä kertomus siitä kuinka toivo, luottamus ja optimismi voittavat pelon ja kyynisyyden. Star Wars -elokuvia aiemmin nähneille elokuva täydentää tarinan aukkoja, mikä lisännee kiinnostusta aiheesta innostuneiden parissa.

Keskustelun tueksi

  • Minkä takia Imperiumi halusi rakentaa Kuolemantähden kaltaisen joukkotuhoaseen?
  • Kapinaliitto ja Saw Gerrera taistelivat molemmat Imperiumia vastaan – miksi Kapinaliitto ei kuitenkaan hyväksynyt Gerreran toimintatapoja?
  • Kuka oli mielestäsi elokuvan rohkein hahmo tai mikä oli elokuvan rohkein teko?
  • Mitä luulet, että elokuvan päähenkilöt miettivät aivan elokuvan lopussa?
  • Miksi jotkut asiat ovat ihmisille niin tärkeitä, että he ottavat valtavia riskejä ne saavuttaakseen?
Kirjoittaja: Mikko / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Rogue One: A Star Wars Story

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Rogue One: A Star Wars Story

"Ihan kiva, mutta oli surullista kun suurinpiirtein kaikki elokuvan hahmot kuolivat."

Arvioijan ikä: 13

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12

Arvioijan ikä: 16

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12

"Elokuvan päähenkilö Jyn on vahva roolimalli katsojan sukupuolesta riippumatta. Rohkeus ja usko omaan asiaan ovat tarinan pääteemoja. Sävy on vakava ja selvästi aikuisemmille katsojille suunnattu kuin tyypillinen Star Wars -avaruusooppera."

Arvioijan ikä: 35

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12© Koulukino 2024