‹ Takaisin

Ruby - Teini-ikäinen merihirviö

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutustamielikuvitusta rikastuttavamoninainen

Elokuvan synopsis

Joskus sankaruus karehtii ihan pinnan alla.

Tänä kesänä DreamWorks Animation sukeltaa kouluelämän myrskyisiin vesiin. Hulvattoman hauska, sydämellinen toimintakomedia kertoo ujosta teinitytöstä, jolle selviää, että hän on legendaarista, kuninkaallista myyttisten merihirviöiden sukua, ja että hänen kohtalonsa valtamerten syvyyksissä on suurempi kuin hän koskaan osasi kuvitella.

Herttainen, kömpelö 16-vuotias Ruby Gillman (Lana Condor, To All the Boys I’ve Loved Before –franchise) yrittää epätoivoisesti sopeutua Oceanside High’n elämään, mutta tuntee useimmiten olevansa näkymätön.

Hän antaa matematiikan tukiopetusta skeittari-ihastukselleen (Jaboukie Young-White, Räyhä-Ralf valloittaa Internetin), joka tuntuu ihailevan vain Rubyn fraktaaleja, eikä Ruby voi hengailla rannalla suosittujen nuorten kanssa, koska ylisuojeleva superäiti (Oscar®-ehdokas Toni Collette, Veitset esiin – kaikki ovat epäiltyjä) on kieltänyt Rubya menemästä veteen.

Mutta kun Ruby rikkoo äidin tärkeintä sääntöä, hän saa selville olevansa krakensoturikuningatarten jälkeläinen, joka perii kruunun määräilevältä isoäidiltään (Oscar®-voittaja Jane Fonda), Seitsemän meren soturikuningattarelta.

Krakenit ovat vannoneet suojelevansa valtameriä turhamaisilta, vallanhimoisilta merenneidoilta, jotka ovat taistelleet ikiajat krakeneita vastaan. Asiaan liittyy yksi iso ja pakottava ongelma: koulun kaunis, suosittu tulokas Chelsea (Emmy-voittaja Annie Murphy, Schitt’s Creek) sattuu olemaan merenneito. Rubyn pitää hyväksyä kohtalonsa ja taistella kaikin voimin suojellakseen rakkaitaan. (Lähde: Finnkino Oy)

Tietoa kasvattajalle

Ruby on 16-vuotias meriotus, joka elää perheensä kanssa kuivalla maalla ihmiseksi tekeytyneenä. Ruby elää tavallista teinitytön elämää kavereineen, koulupäivineen ja ihastuksineen. Hän tietää kuitenkin olevansa erilainen kuin muut ja näkee paljon vaivaa kuuluakseen joukkoon. Ruby ei tiedä taustastaan paljoakaan, ja puhumattomuus johtaakin sekasortoon, kun Ruby muuttuu jättikokoiseksi kraken-merihirviöksi meriveteen joutuessaan.  

Rubyn äiti yrittää suojella lastaan, mutta tyttöä ei voi estää kasvamasta. Äidin ja tyttären kommunikaatiossa on haasteita, mutta välillä äiti osaa myös ottaa hienosti haltuun tilanteet, joissa Ruby tarvitsee eniten tukea ja lohtua. 

Rubyn uusi elämä jättiläiskrakenina aiheuttaa hankauksia niin perhe- kuin kaverisuhteissakin. Lisäksi koulun tanssiaiset uhkaavat jäädä väliin, kun vaakalaudalla on meren herruus. Intensiivisimmissä kohtauksissa meri ärjyy ja hirviöt taistelevat, mutta pääasiassa Ruby – teini-ikäinen merihirviö on huumorilla höystetty kasvutarina, jossa opitaan rohkeutta, kommunikaatiota ja itsensä hyväksymistä. 

Keskustelun tueksi

  • Miksi kaupungin asukkaat pelkäävät krakeneita? Miksi heidän suhtautumisensa muuttuu tarinan lopussa? 
  • Millaisia ystäviä Rubylla on? Oletko huomannut samanlaisia sivuhenkilöitä tai kaveriporukoita muissa elokuvissa? 
  • Millainen Rubyn perhe oli? Mitkä asiat olivat perheessä hyvin? Entä mikä olisi voinut olla paremmin?
  • Miksi Rubyn perhe salasi sen, että he ovat meriotuksia? Mitä haittaa siitä oli Rubylle? 
  • Mitä tunteita Ruby tunsi elokuvassa?  
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Ruby - Teini-ikäinen merihirviö

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Ruby - Teini-ikäinen merihirviö

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024