‹ Takaisin

Samsam

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimallejaonnistumisen kokemuksia

Elokuvan synopsis

Nuorella ja pelottomalla Samsamilla on melkein kaikkea, mistä kosminen sankari voi unelmoida: rakastavat sankarivanhemmat, joukko superystäviä ja oma alus avaruusseikkailuja varten. Ainoastaan hänen ensimmäinen supervoimansa ei ole vielä tullut esiin!

Kun kuvioihin astuu uusi, siisti tyyppi Mega, joka kertoo voivansa opettaa voimien löytämisessä, Samsam näkee salaperäisessä tytössä mahdollisuutensa saada omat yli-inhimilliset kykynsä puhkeamaan. Yhdessä he hyppäävät kosmiseen seikkailuun, joka opettaa Samsamille, että ystävyys ja rohkeus saattavatkin olla parhaita supervoimia ikinä. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Reipas avaruussankari Samsam tutustuu naapuriplaneetan uteliaaseen Megaan, joka ei ole aikaisemmin tavannut muita lapsia. Molemmat harjoittelevat tarinan aikana ystävystymistä ystävyyden pelisääntöjä.

Samsamilla ei ole vielä erityisvoimia toisin kuin hänen ikätovereillaan. Monella lapsella lienee paineita kasvaa samaan tahtiin toisten kanssa, oli kyse sitten uimataidosta, pyöräilemään oppimisesta tai vaikkapa yökastelusta, johon elokuvassa ja Samsam-televisiosarjassa viitataan.

Tästä huolimatta Samsam on rohkea, sisukas ja kekseliäs lapsisankari, joka selvittää tilanteita hienosti ilman erityisvoimiakin. Tarina myös muistuttaa, että voimista tärkein on lopulta ystävyys.

Elokuvan pahis on kuningas, joka ei pidä lapsista ja toivoo, että lapsilla olisi ankeaa. Kuninkaan perheen kautta käsitellään myös vanhempien lapsiinsa kohdistamia odotuksia ja paineita.

Samsam seikkailee elokuvassa televisiosarjasta tuttujen hahmojen kanssa. Myös tempo ja kertomuksen dynamiikka on samantyyppistä. Ristiriitatilanteiden intensiteetti toki välittyy vahvemmin valkokankaalta, mutta esimerkiksi sängynkastelijamöröt ovat vain pienessä sivuosassa.

Keskustelun tueksi

  • Millaista elämää Mega on elänyt kotiplaneetallaan? Miten Samsamin tapaaminen muutti Megan elämää?
  • Miten ystäviksi tullaan? Millainen on hyvä ystävä?
  • Miksi kuninkaasta tuli ilkeä? Miksi kuningas mielestäsi teki pahoja asioita? Miksi hän ei pitänyt lapsista?
  • Mitä Megan äiti toivoi lapsensa tulevaisuudelta? Entä Megan isä? Mitä Mega itse tahtoi tehdä?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Samsam

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Samsam

Hyvä!

"tällä elokuvalla ei ole parhaat arvostelut, mutta SamSam on hyvä sarja niin pidin tästä elokuvasta!"
Wario-Lord

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8

Hyi!

"En kyllä katsoisi sitä elokuvaa suomeksi. Santeri kyllä riittää. Mikä ihme on Sam Sam?"
Maria

Arvioijan ikä: 30

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 4© Koulukino 2024