‹ Takaisin

Sing 2

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenmielikuvitusta rikastuttavaonnistumisen kokemuksia

Elokuvan synopsis

Lannistumaton showmies, koala Buster Moon ja hänen tähtikaartiinsa valmistautuvat elämänsä huikeimpaan spektaakkeliin viihdemaailman kimaltelevassa pääkaupungissa. On vain yksi ongelma: heidän pitää suostutella erakoitunut supertähti mukaan show’hun.

Buster ja hänen esiintyjänsä – hermoileva possu Rosita, rokkaripiikkisika Ash, rikollisen elämän hylännyt gorilla Johnny, ujo norsu Meena ja tietenkin sikamakee diivailija Gunnar – ovat tehneet omasta teatteristaan paikallisen yleisön suosikin. Mutta Busterin tavoitteet ovat korkeammalla. Hän haluaa yhä suuremmille lavoille hohdokkaaseen Redshore Cityyn. Mutta ensin Busterin ja kumppaneiden täytyy päästä vaikka väkisin maailmankuulun Crystal Entertainmentin päämajaan ja sitä johtavan armottoman musiikkimoguli Jimmy Crystalin puheille.

Yrittäessään epätoivoisesti herättää Jimmy Crystalin mielenkiinnon Gunnar vetää hatusta pähkähullun idean, johon Buster lähtee mukaan. Buster lupaa, että uuden show’n päätähtenä on legendaarinen rokkileijona Clay Calloway. Valitettavasti Buster ei ole koskaan tavannut Clayta, joka eristäytyi ulkomaailmasta yli kymmenen vuotta sitten vaimonsa kuoleman jälkeen.

Ryhmä alkaa suunnitella kaikkien aikojen showta. Paineiden kasvaessa ja Jimmy Crystalin uhkailujen muuttuessa yhä painostavammiksi Buster päättää etsiä käsiinsä Clayn ja suostutella hänet palaamaan esiintymislavoille. Tehtävä vaikuttaa mahdottomalta, mutta musiikin parantavaa voimaa ei pidä koskaan aliarvioida.

Elokuvan suomenkielisen dubbauksen rooleissa kuullaan hengästyttävä määrä nimekkäitä kotimaisia viihteen ammatilaisia herkullisissa rooleissa. Alkuperäisversiossa leijona Clay Callowaylle äänensä lainaa U2:n nokkamies Bono – suomenkielisessä dubbauksessa roolissa kuullaan itse Pate Mustajärvi. Elokuvassa kuullaan myös rocklegenda Michael Monroe ensimmäisessä dubbausroolissaan jakki Dariuksena, esiintymislavojen konkarina, joka tuntee arvonsa. Kaartiin kuuluvat myös mm. Masked Singer -voittaja Anna-Maija Tuokko, Vappu Pimiä, Dennis Nylund, Sami Uotila, Armi Toivanen, Jaakko Saariluoma, Sami Hedberg  ja tubettaja Jenny “Jennysvoices” Pitkänen. (Lähde: Finnkino Oy)

Tietoa kasvattajalle

Vauhdikkaassa Sing-animaatiomusikaalin jatko-osassa periksiantamaton Buster Moon jatkaa tähtien tavoittelua. Yhdessä teatteritiiminsä kanssa he voittavat esteet yhteistyöllä, sinnikkyydellä ja vähän juonimallakin.

Tarinan päähahmot kukin omine haasteineen ja tavoitteineen ovat sympaattisen samastuttavia. Paikoin hyvinkin jännittävää juonta rytmittävät humoristiset kohtaukset ja laulut. Musiikki onkin ykkösen tapaan Sing 2:ssa keskeisessä osassa.

Vaikka elokuva toimii ilman ensimmäisen osan katsomista, on varsinkin nuorimmille katsojille juonen ymmärtämisen kannalta hyötyä, mikäli päähahmot ovat entuudestaan tuttuja.

Elokuvan alkuperäisellä ääniraidalla kuullaan lukuisia kuuluisuuksia Bonosta alkaen. Myös suomenkielinen dubbaus toimii hyvin. Laulut esitetään alkuperäiskielellä.

Keskustelun tueksi

  • Oletko nähnyt myös ensimmäisen Sing-elokuvan vuodelta 2016? Kummasta elokuvasta pidit enemmän?
  • Kuka elokuvassa on lempihahmosi? Miksi juuri hän on paras? Millaisia luonteenpiirteitä hänellä on?
  • Minkälaisia keinoja Buster Moon käytti tarinan alussa päästäkseen tekemään musikaalia? Toimiko hän mielestäsi oikein?
  • Entä millaisia keinoja Jimmy Crystal tai tämän tytär käyttivät saadakseen tahtonsa läpi? Ottivatko he opikseen tarinan edetessä? Miten neuvoisit heitä hyvään yhteistyöhön muiden kanssa?
  • Sing 2:ssa kuullaan paljon lauluja. Tunnistiko joitain kappaleita? Millaisesta musiikista sinä pidät?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Sing 2

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Sing 2

Paras elokuva ikinä!

"Pidin elokuvasta kovasti. Biisit ovat tarttuvia ja mukaansa vieviä. Tarina on hyvä ja mielenkiintoinen. Muita lastenelokuvia en enää juuri katso, pelkästään animeja ja nuortenelokuvia. Sing2 kuitenkin tekee vaikutuksen kaikenikäisiin. Kävin katsomassa leffan parhaan ystäväni kanssa, ja rakastimme sitä kumpikin."
Sinililja

Arvioijan ikä: 12

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 10© Koulukino 2024