‹ Takaisin

Sing

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Musiikintäyteinen animaatioelokuva Sing kertoo siitä, miten jokainen meistä voi löytää sisältään tähden. Pääosassa on Buster Moon, tyylikäs koalaherra, joka johtaa parhaat päivänsä nähnyttä teatteria. Buster on ikuinen optimisti — ja myönnettäköön, ehkä pienoinen lurjus — joka rakastaa teatteriaan yli kaiken ja on valmis tekemään mitä vain pelastaakseen sen. Palauttaakseen hiipuvan konserttisalin entiseen loistoonsa hän päättää järjestää maailman mahtavimman laulukilpailun! Viisi kilpailijaa nousee ylitse muiden: hyräilevä huijarihiiri, ujo ramppikuumeesta kärsivä norsu, 25 pikkuporsaan pahnueen rättiväsynyt äiti, rikollisperheestään eroon pyrkivä nuori gangsterigorilla sekä piikkisika, joka haluaa karistaa ylimielisen poikaystävän kintereiltään ja ryhtyä soolouralle. Jokainen heistä saapuu Busterin pakeille uskoen lujasti, että tämä tilaisuus voi mullistaa koko elämän. Yli 85 hittilaulua sisältävän elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Garth Jennings (Son of Rambow, Linnunradan käsikirja liftareille). (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Sing sijoittuu eläinten asuttamaan amerikkalaiskaupunkiin. Pääosassa on sitkeä ja positiivinen koala Buster Moon, joka tekee kaikkensa unelmansa eteen ja kannustaa siinä samalla muitakin parhaimpaansa.

Elokuva ei ole ihan nuorimmalle yleisölle suunnattu: hahmoja on paljon, eikä juoni ole aivan yksinkertainen. Mukana on viittauksia television laulukilpailuihin ja amerikkalaisiin elokuviin. Myös huumori on suurimmaksi osaksi isoille, jopa aikuisille tarkoitettua. Jännittäviäkin kohtauksia on. Kannattaa muistaa myös, että elokuvassa keskeisessä osassa on musiikki, mutta laulut lauletaan englanniksi.

Sanomaltaan Sing on silti positiivinen. Sen mukaan itseensä kannattaa luottaa, ja epätodennäköisempikin menestyjä voi tulla ystävien tuella tähdeksi. Mukana on monia hyviä esikuvia ja luonteiltaan erilaisia hahmoja samastumiskohteiksi.

Keskustelun tueksi

  • Miksi esityksen onnistuminen oli Buster Moonille niin tärkeää?
  • Kuka esiintyjistä oli oma suosikkisi? Miksi?
  • Mikä sai Meena-norsun luottamaan itseensä? Kuinka tärkeää läheisten tuki on onnistumisessa?
  • Miten sinä neuvoisit esiintymisjännityksestä kärsivää mutta lahjakasta norsua?
  • Gorillapoika halusi toisenlaisen uran kuin isänsä. Millä tavoin vanhempien odotusten ja omien toiveiden välisiä ristiriitoja voisi ratkoa?
  • Piikisikapariskunnalle tuli kilpailun takia riitaa. Miksi? Onko tilanteita, jolloin menestys kannattaa laittaa rakkauden edelle?
  • Piikkisikatyttö halusi mieluiten esittää itse tekemänsä kappaleen. Kuinka paljon omaa tyyliään kannattaa suosion takia muokata? Minkälaisia seurauksia imagon muutoksella voi olla?
  • Miksi hiiri ei uskonut norsun kykyihin? Miten paljon itsevarmuudella on mielestäsi merkitystä menestyksessä?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Sing

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Sing

Yksintoikkoinen

"En ole nähnyt, enkä tykkääkään!"
Yksisarvistyttö

Arvioijan ikä: 16

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5

"Todella hauska ja sopii sekä lapsille, teineille että aikuisille. Ei mitään erityisen pelottavaa (lähinnä tulva-aalto ja vihaiset karhut), joten sopii myös reippaille alle 7-vuotiaille, joita ei haittaa etteivät ymmärrä ihan kaikkea juonesta."

Arvioijan ikä: 36

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8

"Todella hyväntuulinen elokuva! Nopeatempoisia kohtauksia on paljon, mutta ainoa varsinaisesti jännä juttu on jättiläismäinen tulva-aalto, ja siitäkin selvitään. Elokuvan jälkeen puhuttiin siitä, miten itsensä kehittäminen on tärkeää, kilpailu ei niinkään. Musiikkikohtaukset ovat todella mukaansatempaavia ja innostivat myös lapset muutaman uuden artistin tuotantoa kuuntelemaan. :)"

Arvioijan ikä: 33

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7

Arvioijan ikä: 35

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6© Koulukino 2023