‹ Takaisin

Siskokset

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Siskokset Sachi, Yoshino ja Chika asuvat suuressa talossa Kamakuran kaupungissa. Kun heidän kauan poissa ollut isänsä kuolee, matkaavat he hautajaisiin maaseudulle ja tapaavat samalla ujon teini-ikäisen siskopuolensa. Siskokset ystävystyvät saman tien orvon Suzun kanssa ja kutsuvat hänet asumaan luokseen. Suzu iloitsee kutsusta ja näin alkaa neljän siskon uusi yhteinen elämä täynnä nuoruuden ja uuden löytämisen iloa. (Lähde: Cinema Mondo)

Tietoa kasvattajalle

Siskokset seuraa henkilöidensä arkisia iloja ja suruja, keskittyen enemmän ensin mainittuihin. Manga-sarjakuvaan perustuva elokuva poikkeaa tarinankerronnaltaan paikoin valtavirtaelokuvan totutuista kaavoista, mutta sitä on silti helppo seurata. Vaikka kaikkea ei pureksita valmiiksi asti, elokuvan lopussa on nuorimpia katsojia ajatellen sen verran sulkeumaa, ettei tarina tunnu jäävän kesken.

Elokuvan arkiset vastoinkäymiset parisuhteissa, perhesuhteissa ja työelämässä eivät kaikki ratkea positiivisesti tai lainkaan, mutta yleissävy jää onnellisen puolelle, ja erityisesti Suzun tarina saa onnellisen lopun – Siskokset on traileriaan lämpimämpi elokuva.

Tarina etenee verkkaisesti ja vähäeleisestikin. Samalla kun Siskokset on rauhoittavan levollinen, voi se vilkkaimmista katsojista tuntua pitkästyttävältä. Elokuvan ikäraja liittyy kohtaukseen, jossa teini-ikäinen Suzu juo itsensä humalaan ihastuksen vuoksi. Ikärajan kriteereistä voit lukea Ikärajat.fi-palvelussa: “Kuinka ikärajat annetaan -> Tutustu kriteeristöön”.

Keskustelun tueksi

Vanhempien ero ja siskosten vaikea suhde äitiinsä on elokuvan keskeisiä teemoja. Vaikka aihetta käsitelläänkin hyvin pehmeästi, voi sen purkaminen olla joidenkin nuorten kohdalla tarpeen. Miksi siskokset ovat katkeria äidilleen, mutta antavat isälleen kaiken anteeksi? Onko vanhempien ero vaikuttanut siskosten omiin ihmissuhteisiin? Miten siskokset ovat käsitelleet vanhempien eroa, ja onko jotain jäänyt käsittelemättä?

Ruoka ja ruokaan liittyvät muistot ovat näkyvästi esillä elokuvassa. Tässä on hyvä tilaisuus keskustella omista ruokamuistoistanne. Mitkä ovat teille tärkeitä ruokia? Liittyykö joihinkin niistä erityisiä muistoja?

Tutustu myös Koulukinon Siskokset-oppimateriaaliin, jossa tarkastellaan muun muassa elokuvassa näkyvää japanilaista tapakulttuuria ja buddhalaisuutta!

Kirjoittaja: Pihla / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Siskokset

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Siskokset

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2023