‹ Takaisin

Sisupussi

4-6
7-9
10-12
13-15
lämminhenkinenoptimistinen

Elokuvan synopsis

Sisupussi kertoo Lontoon Dagenhamin lähiössä yksin asuvasta 12-vuotiaasta Georgiesta. Hänen äitinsä on kuollut ja Georgie monen sattuman kautta jäänyt asumaan yksin. Hän viettää vapaa-aikansa varastaen ja myyden eteenpäin polkupyöriä parhaan ja ainoan ystävänsä Alin kanssa. Vapaa-aika kuluu myös pihaleikeissä ja mielikuvitusmaailmassa. Georgien elämään tulee suuri muutos, kun hänen äidistään aikoinaan eronnut isä Jason palaa yllättäen Ibizalta ja haluaa olla Georgien elämässä 12 vuoden jälkeen. Georgie on omasta mielestään pärjännyt hyvin tähänkin asti ilman aikuista. Isän ja tyttären elämä kuitenkin kompuroiden lähtee sujumaan. Jasonilla ei ole työtä eikä rahaa, ja isänä olemisen taidotkin vaativat harjoittelua. Elokuvassa on paljon huumoria, hassuttelua ja vauhdikasta menoa.

Tietoa kasvattajalle

Sisupussi kertoo Lontoon Dagenhamin lähiössä yksin asuvasta 12-vuotiaasta Georgiesta. Georgien äiti on kuollut, ja nokkeluudellaan Georgie välttelee sosiaaliviranomaisia ja muita naapuruston aikuisia. Hän on valehdellut asuvansa sukulaisensa kanssa, vaikka todellisuudessa hän asuu brittiläisessä townhousessa yksin. Arkipäivät kulkevat joutilaana, polkupyöriä varastaen ja myyden niitä eteenpäin.

Georgiella on yksi ystävä, Ali. Muita ystäviä hänellä ei varsinaisesti ole. Tunnetaidoissa Georgie kaipaa vielä harjoittelua. Georgien isä, Jason, on Georgien syntymän jälkeen ilmeisesti kadonnut maailmalle Ibizan ranta- ja klubielämään, mutta saapuu yhtäkkiä Georgien elämään. Jason-isä on itsekin vielä hyvin nuori, eikä vanhemmuus tunnu hänelle kovin luontevalta. Georgien ja Jasonin välit muodostuvat lämpimiksi ja kaverillisiksi. Huumori, lämminhenkisyys ja optimistisuus ovat läsnä elokuvan ajan.

Elokuva sopii alakouluikäisten kanssa katsottavaksi siten, että elokuvan jälkeen voi keskustella elokuvan hauskoista ja vauhdikkaista kohtauksista, elokuvan päähenkilöistä ja heidän tunteistaan sekä siitä, mitä taitoja tarvitsee, jotta pärjäisi yksin kotona.  Varttuneemman lapsen kanssa keskustelun aiheiksi sopivat teemat siitä, miten Georgien elämässä näkyi se, ettei hänellä ollut vanhempaa kotona ja, miten elokuvan aikana näkyi päähenkilön surun ja menetyksen käsittely. Teinin kanssa voi elokuvan jälkeen pohtia myös, mitä on hyvä vanhemmuus.

Keskustelun tueksi

  • Mitä arjessa pitäisi oikeasti osata, jotta voisi asua yksin?
  • Mitkä elokuvan kohtauksista jäivät sinulle erityisesti mieleen?
  • Mitä leikkejä sinä leikit pihalla tai mitä teette kavereiden kanssa?
  • Mikä teki elokuvasta hauskan?
  • Miltä sinusta tuntuisi olla Georgie? Minkälainen hän sinun mielestäni on?
  • Minkälainen oli Georgien isä Jason?
  • Mitä sinä ajattelet siitä, että Georgie halusi rakentaa tornin äitinsä luokse?
Kirjoittaja: Melina / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Sisupussi

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Sisupussi

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024