‹ Takaisin

Skiptrace

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Renny Harlinin ohjaama Skiptrace on kiinalais-hongkongilais-yhdysvaltalainen yhteistuotanto. Hongkongilaisetsivä Bennie Chan (Jackie Chan) on yrittänyt napata pahamaineista rikospomoa, Victor Wongia jo vuosikausia. Kun Wongin käskyläiset alkavat kiusata Bennien sukulaistyttöä Samanthaa (kiinalaistähti Fan Bingbing), on Bennien etsittävä käsiinsä ainoa mies, joka häntä voi auttaa: paljon ja nopeasti puhuva amerikkalainen uhkapeluri Connor Watts (Johnny Knoxville). Connorin löydyttyä epätodennäköinen taistelupari aloittaa viihdyttävän ja vaarallisen seikkailun Mongolian lumisilta vuorilta Gobin autiomaan hiekkadyyneille. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Skiptrace seuraa perinteisen, epäsuhtaisesta parivaljakosta kertovan toimintakomedian kaarta ja vie elokuvan hahmot moninaiselle matkalle läpi aasialaisten maisemien. Elokuvan toimintakohtausten väkivalta on runsasta, mutta vahvasti huumorilla väritettyä, mikä näkyy erityisesti Jackie Chanin tavaramerkiksi muodostuneissa, akrobaattisissa, ilman aseita ja usein kaikkea käden ulottuvilla olevaa käyttävissä tempuissa. 62-vuotias veteraaninäyttelijä näyttää, että vielä vanhempanakin voi olla fyysisesti erinomaisessa kunnossa.

Knoxvillen esittämä Connor on perinteinen huijari, joka valehtelee kaikille hyötyäkseen tilanteesta itse. Aluksi Connor huijaa myös kiinalaispoliisi Bennietä, mutta vaellettuaan pitkän matkan yhdessä heistä tulee toinen toistaan tukevia ystäviä. Elokuva seuraa kaksikon matkaa Venäjältä läpi Mongolian kohti Kiinaa, ja tämä matka vie läpi uskomattomien maisemien. Matka tarjoaa elokuvan katsojalle maisemien ohella myös pienen katsauksen erilaisiin kulttuureihin sekä niiden tapoihin liikkua ja elää.

Elokuvan ihmiskuva on stereotyyppinen: miehet ovat supliikkisankareita, naiset pelastettavia polosia tai seksikkäästi puettuja, amatsonimaisia taistelukoneita. Myös eri kulttuureihin kuuluvat ihmiset esitetään yksioikoisina. Esimerkiksi venäläiset ovat elokuvassa tuimia roistoja ja Mongolian arolla asuvat ihmiset yksinkertaisia maalaisia. Elokuvan komedia syntyy fyysisestä kohelluksesta ja kakkahuumorista.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvan ainoa todella rehellinen hahmo on Jackie Chanin esittämä poliisi. Mitkä ominaisuudet tekevät hänestä luotettavuuden perikuvan?
  • Elokuvassa nähdään runsaasti toiminnallista väkivaltaa, joka ei kuitenkaan tunnu satuttavan. Mikä tekee elokuvan väkivallasta humoristista?
  • Jackie Chan on kamppailulajien ekspertti ja akrobaattisten koreografioiden suunnittelija. Mikä hänen tekemistään tempuista tässä elokuvassa oli huikein tai hauskin? Synnyttikö elokuva sinussa kiinnostuksen itämaisia kamppailulajeja kohtaan?
  • Mihin elokuvan upeista maisemista haluaisit matkustaa?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Skiptrace

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Skiptrace

Jackie Chan on palannut

"Omasta mielestäni Renny Harlinin hauskin elokuva. Jackie Chan on ketterä ja hauska kuten ennen ja hyvä laulamaan! Johnny Clap ''Knoxville'' oli myös hyvä roolissaan sympaattisena uhkapelurina. Ja Fan Bingbing oli herttainen Samantha! Maisemat ja Kiinalainen kulttuuri on plussaa! En pidä Rush hour ja Shanghai noon elokuvista enään niin paljon kuin ennen. Tämä ja Smokkimies (aliarvostettu) ovat lempi Jackie Chan elokuvia. Suositeltava ikäraja: K14."
ARP

Arvioijan ikä: 35

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 14

Tylsä ja stereotypinen

"Harlin yritti tehdä oman versionsa Shanghai Noonista, kuitenkaan siinä onnistumatta. Elokuvan päähenkilöt ovat yksiulotteisia ja muut hahmot suoraan 80-luvun toimintaelokuvien seksismihyllystä. Ainoaksi pelastukseksi jää ajoittain kauniit maisemat."

Arvioijan ikä: 40

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa?© Koulukino 2024