‹ Takaisin

Smurffit: Kadonnut kylä

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Tässä kokonaan animoidussa, täysin uudenlaisessa smurffiseikkailussa salaperäinen kartta johdattaa Smurffiinan ja hänen parhaat ystävänsä Välkyn, Tohelon ja Pattismurffin kilpajuoksuun taianomaisia otuksia vilisevän Kielletyn metsän halki löytääkseen kadonneen kylän ennen ilkeää Velhoa. Toiminnan ja vaaran täyteinen matka johdattaa smurffinelikon smurffihistorian suurimman salaisuuden jäljille! (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Smurffit elävät rauhallisessa kylässään, jossa jokaisella on oma tehtävänsä. Smurffiina on erilainen – joukon ainoa tyttö, joka ei ole vielä löytänyt omaa juttuaan. Hän on kuitenkin ystävällinen, utelias ja ennakkoluuloton. Hyviä roolimalleja ovat myös Smurffiinan ystävät, jotka osoittavat, että seikkailussa jokaisen yksilöllisille ominaisuuksille on käyttöä.

Elokuva on juoneltaan selkeä ja tunnelmaltaan positiivinen, joskin useammassa kohtauksessa on jännitystäkin. Smurffeja entuudestaan tunteva katsoja osaa kuitenkin varautua smurffinhimoisen Velhon järjestämiin jännittäviin kohtauksiin. Totuttuun tyyliin paha saa lopussa palkkansa.

Tarinan teemoja ovat oman identiteetin pohtiminen ja vieraaseen tutustuminen: Toisen kulttuurin edustajat osoittautuvat aika samanlaisiksi kuin oman kylän väkikin. Elokuvan äärellä tulee pohtineeksi myös sukupuolirooleja sekä sitä, mikä tekee henkilöstä aidon yhteisönsä edustajan.

Keskustelun tueksi

  • Mikä teki smurffien kylästä niin onnellisen? Löytyykö huonojakin puolia?
  • Jokaisella smurffilla oli oma ominaisuutensa, jonka mukaan he olivat saaneet nimensäkin. Onko tämä mielestäsi hyvä järjestelmä? Millainen smurffi sinä olisit?
  • Miksi kiellettyyn metsään ei saanut mennä? Olivatko syynä mielestäsi todelliset vaarat? Millaista metsässä oli? Miksi smurffeja pelotti?
  • Oliko savesta tehty smurffiina mielestäsi oikea smurffi? Mikä tekee smurffin? Entä vaikkapa suomalaisen, turkulaisen tai eurooppalaisen?
  • Velhon mukaan Smurffiinan kohtalo oli napata toiset smurffit ja tämän piti totella, koska Velho oli tehnyt hänet. Uskotko kohtaloon? Voiko kohtaloaan muuttaa? Miten suhtautua vanhempien toiveisiin, jotka ovat ristiriidassa omien arvojen kanssa?
  • Smurffit ovat mukana YK:n Small Smurfs Big Goals -kampanjassa. Elokuvan katsomisen jälkeen lapsen kanssa voi tutustua Smurffien hengessä YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Smurffit: Kadonnut kylä

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Smurffit: Kadonnut kylä

Paras

"Pidin erityisesti siitä että patti smurffi tykkää smurfiinasta. Haluan jatko osan!"
Miisa lehtinen

Arvioijan ikä: 13

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6© Koulukino 2024