‹ Takaisin

Solo: A Star Wars Story

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Nouse Millennium Falconin kyytiin ja matkusta kaukaiseen galaksiin elokuvassa Solo: A Star Wars Story, joka on galaksin rakastetuimmasta lurjuksesta kertova upouusi seikkailu. Jännittävien vaiheiden jälkeen rikollisen alamaailman synkissä ja vaarallisissa syövereissä Han Solo tapaa tulevan pilottitoverinsa, mahtavan Chewbaccan, ja kohtaa pahamaineisen pelurin Lando Calrissianin matkalla, joka määrää tulevaisuuden suunnan yhdelle Star Wars -saagan yllättävimmistä sankareista. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Solo: A Star Wars Story on Star Wars -elokuvien tarinajatkumoon sijoittuva seikkailuelokuva, joka kertoo nuoresta Han Solosta ja siitä, kuinka tämä päätyi yhteen ystävänsä Chewbaccan kanssa ja sai haltuunsa legendaarisen Millennium Falcon -avaruusaluksen. Se sijoittuu aikaan ennen Uusi toivo -elokuvaa (Episodi IV).

Elokuva on perinteiseen Star Wars -tyyliin vauhdikas seikkailu, jossa aavistuksen verran lain väärällä puolella olevat kaverukset matkaavat halki avaruuden, pakenevat vauhdilla ja lopulta taistelevat itseään pahempia konnia vastaan. Elokuva sijoittuu rikollisten ja salakuljettajien maailmaan, jossa osalla hahmoista on hyvin alhainen moraali, kun taas nimihahmo ystävineen on rikollisenakin moraalisesti hyvien puolella.

Solon väkivalta on muiden Star Wars -elokuvien tapaan mietoa tai ainakin veretöntä. Elokuvassa ei myöskään nähdä kovin pelottavia kohtauksia.
Hahmogalleria koostuu ennestään tutuista Star Wars -hahmoista kuten Han Solosta, Chewbaccasta ja Lando Calrissianista, jotka pysyvät tarinan keskeisinä hahmoina. Elokuva noudattelee perinteistä seikkailutarinan kaavaa, missä miespuolinen sankari pyrkii pelastamaan nuoruudenrakastettuaan, josta on joutunut tahtomattaan eroon. Naispuoliset hahmot jäävät yksiulotteisiksi lukuunottamatta tasa-arvoa äänekkäästi vaativaa L3-droidia, josta lopulta tulee tarinan traagisin hahmo.

Keskustelun tueksi

  • Nuori Han Solo on pikkurikollinen, joka varastaa asioita ja salakuljettaa niitä eteenpäin. Mikä tekee hänestä kuitenkin vähemmän rikollisen kuin vaikkapa Paul Bettanyn esittämä Dryden Vos? Voisiko Hania verrata vaikkapa klassiseen Robin Hoodiin?
  • Vanhat kaverukset, Han Solo ja Chewbacca, tapaavat tässä elokuvassa ensimmäistä kertaa. Miksi heistä tulee erottamattomat ystävykset?
  • Emilia Clarken esittämä Qi’ra on Hanin nuoruudenrakkaus. Miettikää, mitä hänelle on tapahtunut niinä vuosina kun Han on pyrkinyt palaamaan hänen luokseen?
  • Droidi nimeltä L3 vaatii tasa-arvoa ihmisten ja droidien välille ja puheittensa perusteella pitää itseään ihmisenä. Mikä erottaa ihmisen robotista? Pitäisikö tunteisiin pystyvillä roboteilla olla samat oikeudet kuin ihmisillä?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Solo: A Star Wars Story

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Solo: A Star Wars Story

Arvioijan ikä: 17

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12© Koulukino 2024