‹ Takaisin

Sonic The Movie

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinentoimivaa yhteistyötämielikuvitusta rikastuttava

Elokuvan synopsis

Segan menestyspelisarjaan perustuva Sonic The Movie tuo maailman nopeimman siilin elokuvateattereihin! Ensimmäisessä live-action-seikkailussaan Sonic saapuu uudelle kotiplaneetalleen Maahan. Uuden ystävänsä Tomin (James Marsden) kanssa Sonicin on pelastettava maailma ilkeämielisen neron Dr. Robotnikin (Jim Carrey) valloitusyrityksiltä. (Lähde: Finnkino Oy)

Tietoa kasvattajalle

Klassiseen Sega-pelihahmoon perustuva elokuva sopii niin lapsille kuin aikuisillekin. Pääosassa on sympaattinen ja leikkisä Sonic-siili, joka joutuu erikoisvoimiensa vuoksi elämään piilossa ja kaukana kotoa.

Elokuvan teemoja ovat yksinäisyys, erityisyys ja jokaisen tarve läheisille ihmissuhteille.

Sonic the Movie on hyvin vauhdikas ja täynnä huumoria. Se sisältää jonkin verran väkivaltaa – muun muassa baaritappelun sekä ampuvia drooneja – mutta tapahtumat eivät ole kovinkaan realistisen tuntuisia. Hahmoista näkee heti, kuka on hyvis ja kuka pahis, eikä kenellekään käy oikeasti huonosti.

Tarinaa ymmärtääkseen ei ole välttämätöntä tuntea Sonic-hahmoa ennalta, mutta faneille elokuva tarjoaa toki ihan erityistä iloa.

Söpöstä päähahmosta ja sarjakuvamaisesta otteesta huolimatta ikärajasta joustamista kannattaa harkita tarkkaan, sillä kyseessä ei ole pienimmille lapsille suunnattu elokuva, eikä tarjolla myöskään ole dubattua versiota.

Keskustelun tueksi

  • Oletko pelannut Sonic-pelejä? Oliko elokuva mielestäsi onnistunut kuvaus Sonicista? Mitä peleistä tuttuja elementtejä siinä oli?
  • Millaista Sonicin elämä oli ennen paljastumista? Mitä hyviä ja huonoja puolia tuossa elämäntyylissä oli?
  • Miten Sonic itse suhtautui kohtaloonsa? Miten hänen elämänsä muuttui elokuvan edetessä?
  • Elokuvassa oli fiksu pahis, jolla oli hienoja laitteita. Miten elokuvassa nähtyä teknologiaa olisi voinut käyttää hyvään? Miksi on tärkeää, että teknologiaa ja tekoälyä olisi kehittämässä mahdollisimman paljon keskenään erilaisia ihmisiä?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Sonic The Movie

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Sonic The Movie

Pieneenkin Sonic-faniin vetoavaa vauhtia ja huumoria

"Vauhdikas ja hauska elokuva toimi kuusivuotiaalle Sonic-fanille hyvin kotisohvalla, elokuvateatterissa elämys olisi voinut olla liian intensiivinen. Elokuvan huumorista, sympaattisesta siilistä ja jännästä pahiksesta viehättynyt kuusivuotias jäi vieläpä innoissaan odottamaan jatko-osaa."

Arvioijan ikä: 39

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8

Alhainen ikäraja

"Todella yllättävää, että Sonicin ikäraja on vain K7 mutta esimerkiksi Pikachu-elokuvan K12. Meluisasta jäa hälyisästä pitävälle hauska leffa, mutta ei varsinainen lastenelokuva."

Arvioijan ikä: 42

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8© Koulukino 2024