‹ Takaisin

Spider-Man: Far from Home

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenlämminhenkinen

Elokuvan synopsis

Avengers: Endgamen tapahtumien jälkeen Spider-Man kohtaa uusia uhkia maailmassa, joka ei enää ole entisensä. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Nimestään huolimatta Spider-Man: Far from Home ei ole edellisen Hämähäkkimieselokuvan, Spider-Man: Homecomingin jatko-osa, vaan sen sijaan suoraa jatkoa keväällä julkaistulle Avengers: Endgamelle. Elokuvan aluksi Endgamen tapahtumat kerrataan muistin virkistämiseksi, mutta seikkailusta saa enemmän irti, mikäli on nähnyt viimeisimmät Avengers-seikkailut.

Endgame päättyi surullisissa merkeissä, mikä näkyy myös uuden Spider-Manin tapahtumissa – menettihän Peter Parker läheisen mentorinsa. Elokuvassa teini-ikäinen Peter tasapainoilee supersankarielämänsä ja normaalin teinipojan elämänsä välillä. Hänen pitäisi ottaa harteilleen valtava vastuu maailmaa pelastavien supersankareiden johdossa. Toisaalla häntä jännittää tunnustaa tunteensa ihastuksensa kohteelle. Häneltä myös puuttuu aikuinen, jonka kanssa jakaa ajatuksia supersankaruudesta.

Surumielisen alun jälkeen tiedossa on kuitenkin humoristinen ja lämminhenkinen teinielokuva, jota maustetaan supersankarielokuvan ja road movien elementeillä. Elokuva myös leikittelee ajatuksella, mikä onkaan totta ja mikä kuvitelmaa.

Keskustelun tueksi

  • Tom Hollandin esittämä Peter Parker on 16-vuotias lukiolaispoika, joka on jo ennättänyt pelastaa supersankarina maailman. Millaisia tunteita hän käsittelee elokuvan aikana? Miten hän purkaa suruaan? Mitä hän ajattelee valtavasta vastuustaan? Millaista ristiriitaa hän käy supersankaruuden ja normaalin lukiopojan roolien välillä?
  • Peter tuntuu luottavan vähän liiankin helposti Jake Gyllenhaalin esittämään Mysterion hahmoon. Miksi näin on?
  • Edith-lasien avulla Peterillä on käsissään luultavasti koko maailman voimakkain asearsenaali. Miksi Tony Stark jätti tämän perinnön juuri Peterille? Lasien avulla Peterillä on myös mahdollisuus hakkeroitua muiden ihmisten viesteihin ja hän käyttää tätä hyväkseen. Tekikö Peter mielestäsi oikein? Millaisia vaikutuksia tämän tapaisella urkinnalla voisi olla?
  • Mikä oli mielestäsi Mysterion toimien motiivi? Entä kylmäkiskoisesti nuoreen Peteriin suhtautuvan Nick Furyn?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Spider-Man: Far from Home

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Spider-Man: Far from Home

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024