‹ Takaisin

Spider-Man: Homecoming

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Nuori Peter Parker/Spider-Man (Tom Holland), joka nähtiin ensi kertaa elokuvassa Captain America: Civil War, totuttelee uuteen identiteettiinsä hämähäkinverkkoja viskovana supersankarina. May-tätinsä (Marisa Tomei) kanssa asuva Peter palaa kotiin yhä innoissaan kokemuksestaan Avengersien kanssa. Uuden mentorinsa Tony Starkin (Robert Downey Jr.) valvovan silmän alla Peterin paluuta tavalliseen arkeen häiritsevät vain hänen haaveensa todistaa olevansa muutakin kuin vain ystävällinen koko naapuruston Spider-Man. Mutta kun Vulture (Michael Keaton) ilmestyy kuvioihin uutena pahiksena, kaikki mikä on Peterille tärkeää joutuu vaaraan. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Spider-Man:  Homecoming on osa meneillään olevaa trendiä, joka palauttaa kirkkaita sävyjä supersankarielokuviin – niin konkreettisesti visuaaliseen ilmeeseen, kuin tarinallisestikin. Elokuvan yleissävy on hyvin kevyt ja humoristinen, vaikka hetkittäin käydään toki myös tummemmissa sävyissä. Väkivallan kuvaus on hyvin pehmeää: Hämähäkkimies välttää ääneen lausutusti vastustajien vahingoittamista, eivätkä vastustajienkaan keinot päädy esimerkiksi tappamaan ketään.

Peterin nuori ikä on Hämähäkkimiehen tässä elokuvaversiossa totuttua selvemmin läsnä. Myös Peterin ja hänen supersankarimentorinsa Tony Starkin (Iron Man) suhde rikkoo mielenkiintoisesti tuttuja kaavoja. Sekä Peterin edustamat nuoret että Tonyn edustamat aikuiset tekevät sekä viisaita että vähemmän viisaita ratkaisuja.

 

Keskustelun tueksi

  • Hämähäkkimiehestä on tehty useita eri elokuvaversioita. Mitkä ovat teidän mielestänne Hämähäkkimiehen hahmon tai tarinan tärkeimmät elementit ja miten ne toteutettiin tässä versiossa? Vai puuttuiko jotain? Entä miten Spider-Man: Homecoming eroaa muista tuntemistanne Hämähäkkimiehen versioista?
  • ”With great power comes great responsibility.” Miten supersankarien vastuuta käsitellään Spider-Man: Homecomingissa? Entä muissa näkemissänne Avengers-jatkumon elokuvissa? Mikä on supersankarin vastuu? Kenelle supersankarit ovat vastuussa ja mistä? Kuka heiltä vaatii vastuuta (he itse vai joku muu)? Miten supersankarit suhtautuvat vastuuseensa?
Kirjoittaja: Pihla / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Spider-Man: Homecoming

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Spider-Man: Homecoming

Arvioijan ikä: 9

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 9

Homecoming

"Elokuva hauska, näin tämän äidin kanssa. Sanoisin, että leffaa ei missään nimessä saisi näyttää alle 9 vuotiaalle, sillä siinä on kohtaus, jossa Spider-Man on isolla laivalla, ja laiva repeää kahteen osaan."
Elokuva Mies

Arvioijan ikä: 10

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 9

Arvioijan ikä: 9

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12

"Elokuva oli katsottava. Michael Keatonin rooli oli hyvin valittu ja hän osasi hyvin näytellä Adrian Toomes/Vulturea"
Nimetön

Arvioijan ikä: 16

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12© Koulukino 2024