‹ Takaisin

Spirit - Kesyttämätön

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutustahyviä roolimalleja

Elokuvan synopsis

DreamWorks Animationin uusi elokuva Spirit – Kesyttämätön kertoo omaa paikkaansa etsivästä tytöstä, joka löytää sukulaissielunsa kohdatessaan villihevosen.

Lucky Prescott (artisti VIIVI ensimmäisessä dubbausroolissaan) ei koskaan oppinut tuntemaan edesmennyttä äitiään Milagro Navarroa, joka oli peloton taitoratsastaja rajaseudulla Miraderon pikkukaupungissa.

Lucky on tullut äitiinsä, sillä hänkään ei pidä säännöistä ja rajoituksista. Se aiheuttaa harmaita hiuksia Cora-tädille, joka yrittää parhaansa mukaan kasvattaa tyttöä suurkaupungissa. Kun Lucky joutuu jälleen kerran pulaan, Cora päättää, että edessä on muutto Luckyn Jim-isän luo Miraderoon.

Unelias pikkukaupunki ei alkuun tee vaikutusta Luckyyn. Hän tulee kuitenkin toisiin ajatuksiin, kun hän kohtaa Spiritin, omapäisen mustangin, ja tutustuu kahteen paikalliseen ratsastajaan, Abigailiin ja Pru’un.

Kun sydämetön hevosten kasvattaja aikoo vangita Spiritin lauman ja myydä hevoset raskaaseen työhön, Lucky lähtee uusien ystäviensä kanssa pelastamaan eläintä, joka on antanut hänen elämälleen merkityksen. Spiritin avulla Lucky on löytänyt yhteyden äitiinsä ja meksikolaiseen kulttuuriperintöönsä. (Lähde: Finnkino Oy)

Tietoa kasvattajalle

Vilkas Lucky on menettänyt äitinsä ollessaan vasta vauva, mutta menetys varjostaa Luckyn elämää edelleen, kun hänet passitetaan maaseudulle rauhoittumaan. Isä-tytär-suhteen uudelleenrakentaminen takkuaa, mutta sisältöä elämään tuovat uudet ystävät ja tulinen villihevonen, Spirit.  

Abigail ja Pru – energisiä tyttöjä ja taitavia ratsastajia kumpikin – ottavat Luckyn heti lämpimästi vastaan. Kaverukset tukevat ja kannustavat toisiaan ihailtavasti ja oppivat seikkailuillaan, että yhteistyössä on voimaa. 

Oikeudentajuinen Lucky käy rohkeasti elokuvan pahiksia, raavaita hevosvarkaita vastaan. Samalla hän oppii hyödyntämään äitinsä jättämää perintöä: pelottomuutta, urheutta ja luottamusta. Luottamus tulee tarpeeseen erityisesti Luckyn ja kesyttömän Spirit-hevosen välillä. 

Elokuvassa on jännittäviä takaa-ajokohtauksia, täpäriä tilanteita ja nyrkkitappeluakin. Hevoskeinottelijat myös kohtelevat eläimiä kaltoin. Paha saa tarinassa kuitenkin palkkansa, ja intensiiviset kohtaukset ratkeavat parhain päin pääosin melko nopeasti, keventävää huumoria unohtamatta.

Keskustelun tueksi

  • Millaisissa tilanteissa Lucky tarvitsee luottamusta – joko itseluottamusta tai toiseen ihmiseen tai eläimeen luottamista? Mitä tarkoittaa, että luottaa toiseen tai itseensä? Miten luottamusta voi lisätä? Entä onko tilanteita, joissa toiseen ei kannata luottaa? 
  • Miksi Lucky hyvästelee Spiritin tarinan lopussa? Miten arvelet Luckyn ja Spiritin yhteisen tarinan jatkuvan? 
  • Millaisia ystäviä Abigail ja Pru ovat Luckylle? Mikä tekee heistä hyviä ystäviä? 
  • Sinnikkyys ja rohkeus ovat ominaisuuksia, jotka tekevät Luckysta elokuvan sankarin. Millaisissa tilanteissa Lucky käyttää näitä ominaisuuksia? Onko sinun elämässäsi tilanteita, joissa sinnikkyys tai rohkeus tulevat tarpeeseen? 
  • Elokuvassa on myös kesyjä hevosia – miksi vapaus on Spiritille ja tämän laumalle tärkeää?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Spirit - Kesyttämätön

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Spirit - Kesyttämätön

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024