‹ Takaisin

Star Wars: The Rise of Skywalker

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Lucasfilm ja ohjaaja J.J. Abrams yhdistävät jälleen voimansa ja vievät katsojat eeppiselle matkalle kaukaiseen galaksiin elokuvassa Star Wars: The Rise of Skywalker. Kyseessä on mullistavan Skywalker-saagan jännittävä huipennus, jonka aikana syntyy uusia legendoja, ja edessä on viimeinen taistelu vapaudesta. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Star Wars: The Rise of Skywalker on vuonna 1977 alkaneen Skywalker-saagan huipentuma, joka vetää yhteen yli 40 vuoden tarinankaaren. Vauhdikas ja visuaalisesti komea seikkailuelokuva vaatiikin aiempien Star Wars -elokuvien tuntemusta. Siinä nähdään runsaasti hahmoja ja lokaatioita aiemmista elokuvista, eikä sen tarina avaudu kunnolla ilman ymmärrystä suuremmasta kokonaisuudesta.

Elokuvassa selvitellään monimutkaisia perhesuhteita ja jatketaan suurten teemojen käsittelyä. Hyvä ja paha ovat jälleen vastakkain, mutta useat hahmot itse alkavat kyseenalaistaa omaa perimäänsä ja sijoittumistaan hyvän ja pahan akselilla. Uskollisuus joutuu monella tapaa koetukselle.

Syvälle luotaavien teemojensa ja kuoleman läheisyyden vuoksi elokuvaa voi suositella hieman vanhemmille lapsille. Perinteiseen Star Wars -seikkailuiden tapaan mukana on kuitenkin myös toivoa sekä keventävää huumoria, hauskoja hahmoja, ja söpöjä droideja ja otuksia, minkä vuoksi sen parissa voivat viihtyä myös nuoremmat katsojat, joille hankalammat asiat eivät vielä avaudu.

Keskeisenä sankarihahmona toimii edelleen nuori Rey (Daisy Ridley), joka elokuvan myötä määrittelee itse itsensä – syntyperästään huolimatta.

Keskustelun tueksi

  • Mitä mieltä olit Skywalker-saagan päätöksestä? Millä tavalla tapahtumat vertautuvat aiempiin elokuviin? Mitä alkuperäisestä Star Wars -trilogiasta tuttua löydät uusimmasta seikkailusta?
  • Mikä sai alkujaan Kylo Renin kääntymään Voiman pimeälle puolelle? Entä mikä sai hänet lopulta kyseenalaistamaan tätä? Millaisia yhteneväisyyksiä näet Kylo Renin ja Darth Vaderin välillä?
  • Star Wars -elokuvissa keskiössä on hyvän ja pahan taistelu. Miten hyvän voi erottaa pahasta? Missä kulkee raja hyvyyden ja pahuuden välillä? Entä voiko ihminen jo syntyessään olla pelkästään hyvä tai paha?
  • Millä tavalla keskeiset hahmot kuten Rey, Kylo Ren, Finn ja Poe muuttuivat ja kasvoivat kolmen elokuvan aikana?
  • Star Wars -elokuvissa ystävyys on aina ollut keskeisenä teemana. Kukaan ei pärjää ikuisesti yksin, minkä vuoksi kaveria ei jätetä -ajattelutapa korostuu myös uusimmassa elokuvassa. Millaisia ystävyyssuhteita elokuvassa nähdään?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Star Wars: The Rise of Skywalker

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Star Wars: The Rise of Skywalker

Arvioijan ikä: 20

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 11

"ui juma. tää oli SAIRAAN HYVÄ elokuva. uijui."

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 14

Arvioijan ikä: 57

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 11

Arvioijan ikä: 25

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12© Koulukino 2024