‹ Takaisin

Steve Jobs

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Steve Jobs vie yleisön digitaalisen vallankumouksen kulissien taakse ja piirtää intiimin henkilökuvan miehestä sen keskiössä. Elokuva sijoittuu kolmen historiallisen tuotelanseerauksen kulisseihin, päättyen vuoteen 1998 ja iMacin julkaisuun. Michael Fassbender näyttelee Steve Jobsia, Applen perustajaa ja alansa edelläkävijää. Sivurooleissa nähdään Kate Winslet yhtiön markkinointijohtajana, Seth Rogen Steve Wozniakina ja Jeff Daniels Applen toimitusjohtaja John Sculleyna. Ohjauksesta vastaa Oscar®-voittaja Danny Boyle. Oscar®-palkittu Aaron Sorkin on käsikirjoittanut elokuvan Walter Isaacsonin kirjoittaman bestseller-elämäkerran pohjalta. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Elokuva tarjoaa kiehtovan kurkistuksen digitaalisen kehityksen, tietoyhteiskunnan ja tietokoneiden historiaan. Pieteetillä luotu ajankuva innostaa erityisesti retroestetiikkaan ihastuneita. Elokuva auttaa myös ymmärtämään digitaalisen vallankumouksen ja informaatioyhteiskunnan kehityksen takana olevaa yritysmaailman bisneslogiikkaa ja mitä erilaista osaamista ja oivalluksia maailmaa muuttavien tuotteiden luominen vaatii.

Steve Jobs on vahvasti henkilö- ja dialogivetoinen, joskin intensiivinen draama. Ihmissuhteet ovat elokuvan keskiössä, vaikka teemat kietoutuvat myös teknologisen kehityksen ympärille. Elokuvan kautta voi pohtia, mitä menestys vaatii ja mikä elämässä on oikeasti tärkeää. Elokuva saa myös pohtimaan antaako menestys oikeuden käyttäytyä miten tahansa ja mikä vastuu ihmisellä on toisista.

Keskustelun tueksi

  • Miten Steve Jobs kohteli tytärtään? Entä työkavereitaan? Miten neuvoisit häntä ihmissuhteissa?
  • Millainen ihminen Steve Jobs elokuvan perusteella oli? Kuinka totuudenmukaisia elokuvissa luodut henkilökuvat mielestäsi ovat?
  • Mikä merkitys brändeillä on? Miten tärkeää sinulle on omistaa esimerkiksi tietyn merkkinen puhelin?
  • Vaikuttiko elokuva käsitykseesi Applesta yhtiönä? Millä tavoin? Miksi luulet elokuvan vaikuttaneen siten?
Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Steve Jobs

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Steve Jobs

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024