‹ Takaisin

Suicide Squad

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Tuntuu hyvältä olla paha. Kokoa tiimi maailman vaarallisimmista, vankilaan teljetyistä superpahiksista, varusta heidät järjettömän kokoisella valtion kustantamalla asearsenaalilla, ja lähetä heidät peittoamaan tuntematon, ylivoimainen vihollinen. USA:n tiedustelun virkamies Amanda Waller on päättänyt, että tehtävän voi hoitaa vain salassa koottu, sekalainen ryhmä halveksittavia yksilöitä, joilla ei ole juurikaan hävittävää. Kun Suicide Squadin jäsenet tajuavat, ettei heidän edes oleteta onnistuvan, ryhmän jäsenten täytyy päättää, ovatko he valmiita kuolemaan yrittäessään vai pelastaako jokainen vain oman nahkansa. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

DC Comicsin sarjakuvaan perustuva Suicide Squad ottaa joukon suoraviivaisia pahiksia ja antaa heille koskettavan taustatarinan kautta pelkkää pahuutta monipuolisemman persoonallisuuden. Joukko päätyy taistelemaan hyvisten puolelle ylivoimaista pahuutta vastaan, mutta suoranaisiksi sankareiksi tätä moraaliltaan löyhää joukkoa ei voi kutsua. Antisankareiksi ennemminkin.

Elokuva laajentaa sitä kenttää, jolla seikkailuelokuvien sankarit ja roistot on totuttu näkemään. Kukaan ei ole yksiselitteisen hyvä, mutta ei aina myöskään yksiselitteisen paha. Sukupuolistereotypioita elokuva ei kuitenkaan riko, sillä naishahmot ovat vähemmistössä ja vaikka joukkion hahmot käyttäytyvät yhtä toiminnallisesti, heidät esitetään ihmisinä hyvin perinteisinä miehinä ja naisina.

Huolimatta siitä, että elokuvan hahmot ovat psykopaatteja, joista osalla ei tunnu olevan lainkaan empatikykyä, elokuvan runsas väkivalta pysyy supersankaritarinoiden näyttävässä mutta fantasiamaisessa viitekehyksessä. Esimerkiksi Harley Quinnin (Margot Robbie) aseena on pesäpallomaila, mutta kasvottomaksi luodut vastustajat eivät vuoda verta. Elokuvan huumori ja alaviitteet on kuitenkin suunnattu ikärajaa vanhemmille katsojille.

Keskustelun tueksi

  • Millaisia ominaisuuksia sankarilla pitää olla? Mahtuvatko Suicide Squadin hahmot mielestäsi tällaisen sankarin määrittelyn sisään? Voiko roisto parantua ja muuttua sankariksi?
  • Miksi Viola Davisin esittämä Amanda Waller valitsi juuri nämä pahikset uuden sankarijoukkonsa jäseniksi? Miksi hän luottaa ihmisiin, jotka ovat osoittautuneet epäluotettaviksi?
  • Will Smithin esittämä palkkatappaja Deadshot ei oikeasti haluaisi olla armoton tappaja vaan hyvä isä tyttärelleen. Miksi Deadshotista on kuitenkin tullut tappaja?
  • Elokuvassa käsitellään Suicide Squadin kokemaa ulkopuolisuutta, mikä korostuu etenkin Killer Crocin (Adewale Akinnuoye-Agbaje) hahmon tapauksessa. Millaisia keinoja ihmisellä on selviytyä joutuessaan joukon ulkopuolelle, hyljeksityksi?
  • Sarjakuvahahmoilla on usein hyvin erikoiset vaatteet, eivätkä ne tavallisen ihmisen silmissä näytä aina kovinkaan käytännöllisiltä taistelutilanteessa. Miksi supersankarielokuvien sankarit ja roistot pukeutuvat näin?
  • Jared Leton esittämä Jokeri ja Harley Quinn ovat elokuvassa rakastavaiset, mutta heidän suhteensa esitetään alisteisena Jokerin dominoidessa sitä. Millainen parisuhteen pitää mielestäsi olla? Voisivatko esimerkiksi Jokerin ja Harleyn kaltaiset psykopaatit oikeasti rakastaa toisiaan?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Suicide Squad

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Suicide Squad

Deadshootin ja Harleyn tiimi 3 tähteä

"Deadshoot ja Harley ovat elokuvan ehdotonta plussaa. Elokuva liikkuu synkkyyden ja oudon huumorin rajamailla. Kroko ja Samurai olivat loistavia. Toivottavasti saavat oman elokuvansa. Kapteeni Bumerangi oli lopussa tyhmä. Jumalatar herättää varmasti ristiriitaisia tunteita. Batman vilahtaa myös elokuvassa. Elokuvan kevyet kauhu elementit eivät sovi kaikille. Siksi k14."
Ap

Arvioijan ikä: 33

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 14© Koulukino 2024