‹ Takaisin

Susikoira Roi

4-6
7-9
10-12
13-15
arkinenhyviä roolimalleja

Elokuvan synopsis

Hiljattain uuteen kaupunkiin muuttanutta Valoa kiusataan, myös yksinäisyys vaivaa tyttöä. Tilanne muuttuu, kun hän pelastaa kuolemaan jätetyn, hylätyn susikoiran. Valo ystävystyy koiran kanssa ja antaa sille nimeksi Roi. Kun naapurin pieni poika katoaa, kaverukset ja susikoira Roi ryhtyvät ratkomaan tapausta. (Lähde: oulufilmfestival.fi)

Tietoa kasvattajalle

Noin 12-vuotias Valo on muuttanut uuteen kaupunkiin kaksin isänsä kanssa vanhempien eron jälkeen. Haastavan elämänmuutoksen lisäksi Valo joutuu pian koulujengin silmätikuksi, mutta saa uskollisen ystävän löytämästään saksanpaimenkoirasta. Löytökoiran pitäminen hiertää niin jengiläisiä, Valon isää kuin naapureitakin. Roi-koirasta tulee kuitenkin Valolle rakas kumppani – ja seikkailujen edetessä myös korvaamaton sankari. Valo nimittäin ajautuu selvittämään kaupungissa tapahtunutta ryöstöä ja lopulta jopa kidnappausta, kun naapurin pikkulapsi katoaa. 

Uusi elokuvasovitus Jorma Kurvisen lasten ja nuorten seikkailuromaaneista säilyttää 80-luvun televisiosarjastakin tutun tunnelman, jossa kietoutuvat yhteen jännitys, draama ja loppukesän haikeus. Elokuvassa osa kirjojen pojista on korvattu tytöillä, ja älypuhelimet ovat osa lasten arkea, mutta filmatisoinnissa on myös ajattomuutta ja rosoisuutta. Yksinhuoltajavanhemmat käyvät yötöissä samalla kun lapset ajelevat keskenään polkupyörillään ympäri joutomaita rikoksia ratkoen.

Susikoira Roi on jännittävä ja lapsikatsojan vakavasti ottava seikkailutarina rohkeudesta, yksinäisyydestä, ystävyydestä sekä ihmisen ja koiran välisestä, sanattomasta yhteydestä. Elokuva voitti Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin lastenelokuvien kilpasarjan vuonna 2022.

Lapsituomariston mukaan “Susikoira Roi on koskettava, hyvin suunniteltu, toteutettu ja mukaansatempaava. Vaikka siinä on monenlaisia tunteita ja kohtauksia, se on silti toimiva ja tarinaa kerrotaan selvästi. Juoni on selkeä, se etenee sopivan nopeasti ja siinä on arvaamattomia käänteitä. Näyttelijät ovat taitavia rooleissaan, jokaisen hahmon persoona on helppo huomata ja koirat on koulutettu hyvin. Elokuva on realistinen ja siinä on asioita, joita voisi tapahtua oikeasti.” (Lähde: oulufilmfestival.fi) 

Keskustelun tueksi

  • Mitä elokuvan lopussa tapahtuu? Onko elokuvan loppu onnellinen? Mitä tarinassa voisi tapahtua seuraavaksi? 
  • Valo pelastaa Roi-koiran, jolla ei näytä olevan omistajaa. Saako löytäjä pitää? Miksi Valon isä ei anna Valon pitää koiraa? Miten kuuluu toimia, jos löytää luonnosta lemmikkieläimen? 
  • Sanotaan, että koira on ihmisen paras ystävä. Millainen ystävyys Valon ja Roin välillä on? Entä mitä muita kaverisuhteita muistat elokuvasta? 
  • Miten Valon ja Äksyn suhtautuminen toisiinsa muuttuu tarinan aikana ja miksi? 
  • Kuka on elokuvan pahis? Millainen hän on? Miksi hän on pahis? 
  • Mitä tunteita sinä tunsit elokuvan aikana? Mainitse ainakin kolme tunnetta. 
  • Lue lisää Susikoira Roi -elokuvan tekemisestä! Iltalehden artikkelissa haastatellaan elokuvan näyttelijöitä ja kerrotaan Tipi-koiran roolityöstä.
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Susikoira Roi

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Susikoira Roi

Arvioijan ikä: 52

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12© Koulukino 2024