‹ Takaisin

Suuri leluseikkailu

4-6
7-9
10-12
13-15
optimistinen

Elokuvan synopsis

Kekseliäs nukke Don on kyllästynyt näyttelemään hölmöä nukketeatterissa. Ennen kaikkea hän haluaisi olla sankari – ja mieluiten tosielämässä. Hän pakenee teatterista ja lähtee Keskuspuistoon etsimään sankarillisia tehtäviä, päätyen tekemään yhteistyötä räppäävän pehmokoira DJ Veli Haun kanssa. Kun Don saa tietää, että hänen nukkekaverinsa teatterissa ovat vaarassa, ystävykset Don ja DJ Veli Hau päättävät rientää apuun. Yhdessä he aloittavat suurimman seikkailunsa New Yorkin sydämessä. (Cinemanse Oy)

Tietoa kasvattajalle

Don Quijoten hahmosta ammentava marionettinukke Don on tottunut vetämään narrin roolia esityksestä toiseen, vaikka hän haluaisi kiihkeästi olla sankari. Hänen nukketoverinsa puolestaan on kyllästynyt rooliinsa neitona pulassa.  

Sattumusten kautta Don tutustuu räppäävään lelukoiraan New Yorkin Keskuspuistossa. Ystävyys vie Donin ja DJ Veli Haun matkalle, jossa taistellaan pikkurikollisia vastaan ja pelastetaan samalla teatteriseurue ja pesukarhuperhe. 

Tarinan keskeiset teemat ovat yhteistyö, vakiintuneista rooleista murtautuminen ja mielikuvituksen voima. Mielikuvituksen avulla Don luo tilanteista jännittäviä seikkailuja ja selviää vaikeistakin tilanteista. Tarinan päättävässä musiikkiteatterinumerossa ylistetään “haaveilun voimaa”. 

Keskustelun tueksi

  • Oletko nähnyt muita elokuvia, joissa lelut tai eläimet osaavat puhua? Olisiko elokuva ollut erilainen, jos kaikki hahmot olisivat olleet ihmisiä? 
  • Miten elokuvan hyvikset muuttuvat tarinan aikana? Oppivatko he jotain?  
  • Elokuvassa on viitteitä Miguel de Cervantesin Don Quijote -veijariromaaniin. Tutustukaa Don Quijoten ja hänen apurinsa Sancho Panzan tarinaan!
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Suuri leluseikkailu

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Suuri leluseikkailu

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024