‹ Takaisin

Suuri pähkinäryöstö 2

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinentoimivaa yhteistyötä

Elokuvan synopsis

Kärtsy-orava ja hänen eläinystävänsä saavat selville, että pormestari uhkaa tuhota heidän kotipuistonsa rakentamalla sen paikalle huvipuiston. Puiston pelastamiseksi Kärtsy, Anni, Buddy ja muut eläimet ryhtyvät taisteluun pormestaria vastaan. Puolelleen he saavat söpöltä ja viattomalta näyttävän hiiren, Mr. Fengin, jolla on kuitenkin kung fu -mestarin taidot.
(Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Hyväntuulisessa ja vauhdikkaassa animaatiossa hyvän ja pahan taistelu käydään sympaattisten pikku eläinten ja ahneiden ihmisten välillä. Tarinan asetelma mukailee siis klassista Daavid vs. Goljat -asetelmaa.

Suuri pähkinäryöstö 2 on suoraviivainen ja luottaa huumoriin ja vauhtiin enemmän kuin syvälliseen ajatteluun. Silti se käsittelee isoja aiheita: luonnon riistämistä, ahneutta, itsekkyyttä. Käsittelytapa on kepeä ja näkökulma lapsentasoinen. “Ilkeätkään” ihmiset eivät oikeastaan ole pelottavia, vaan esitetään lähinnä koomisessa valossa – toisinaan hieman säälittävinä. Elokuvassa korostuvat toverillisuus, lojaalisuus sekä yhteistyön merkitys isojen asioiden saavuttamiselle.

Konfliktit ratkaistaan lähinnä rymistellen ja paikat matalaksi pistäen. Joskus nyrkkejäkin heilutetaan. Elokuvan yleinen positiivisuus ja toiveikas tunnelma pitävät sisällön kuitenkin turvallisena myös pienemmille katsojille. Aikuisten ihmisten maailmassa seikkailevat pikku eläimet tarjoavat lisäksi samastumispintaa perheen pienimmille. Hieman vanhemmille katsojille elokuva tarjoaa mm. humoristisia viitteitä genre-elokuvan kuvastoon.

 

Keskustelun tueksi

  • Mitä eri eläimiä elokuvan sankareina oli? Kuka oli suosikkisi?
  • Mistä syystä eläimistä oli tullut liian laiskoja etsimään omaa ruokaansa?
  • Millä keinoilla eläimet taistelivat puistonsa puolesta ihmisiä vastaan?
  • Voisiko huvipuistossakin asua eläimiä? Oletko itse nähnyt oikeita villieläimiä huvipuistoissa (esimerkiksi Linnanmäellä)? Mitä eläimiä?
Kirjoittaja: Juuso / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Suuri pähkinäryöstö 2

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Suuri pähkinäryöstö 2

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024