‹ Takaisin

Suuri pähkinäryöstö

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Ilkikurinen Kärtsy-orava ja hänen rottakaverinsa Kamu suunnittelevat pähkinäkaupan ryöstämistä kotipuiston ruokavarastojen tyhjennyttyä. Kaverukset sotkeutuvat kuitenkin tahtomattaan huomattavasti hankalampaan ja hurjempaan seikkailuun, kun samaa pähkinäkauppaa käyttävät myös ihmisrosvot omiin rikollisiin suunnitelmiinsa.

Tietoa kasvattajalle

Suuri pähkinäryöstö kertoo eläimistä, jotka eivät luota toisiinsa. Eläimet huijaavat, juonittelevat ja kohtelevat toisiaan tylysti. Elokuvassa käytetään myös fyysisiä otteita, eikä asioiden selvittäminen puhumalla tunnu olevan hahmoille luontevaa.

Kärtsy-orava kulkee omia teitään: hän ei halua elää laumassa eikä toimia yhteisön hyväksi. Kärtsyn rottaystävä Kamu on hiljainen, mutta kaipaa Kärtsyn huomiota ja läheisyyttä. Puiston muut eläimet eivät siedä Kärtsyn ilkikurisuutta ja itsenäisyyttä. Ne yrittävät kerätä muonavarastoja täyteen syksyä varten, mutta Kärtsy ei halua auttaa, vaan kerää pähkinöitä vain itselleen.

Suuri pähkinäryöstö ei tarjoa hyviä roolimalleja, vaikka muutamia pilkahduksia hyvästä ja lempeästä käytöksestä näkyykin. Elokuvan sanoma kiteytyy kunnolla vasta lopussa: yhteistyöllä muonavarastojen kerääminen olisi onnistunut paljon paremmin! Lopulta päähenkilö Kärtsykin ymmärtää yhteistyön tärkeyden.

Keskustelun tueksi

  • Miten kuvailisit Kärtsyn ja Kamun ystävyyssuhdetta?
  • Miksi puiston eläimet olivat Kärtsylle vihaisia? Miten eläinten asenne muuttuu elokuvan aikana?
  • Miksi eläimet ovat huolissaan ruokavarastojen riittävyydestä?
  • Miten olisit ratkaissut eläinten välillä olevat ongelmat?
  • Jos voisit antaa valitsemallesi elokuvan eläimelle neuvoja, niin ketä neuvoisit ja miten?
  • Missä tilanteissa olet itse tehnyt yhteistyötä muiden kanssa? Mitä olet tehnyt jos yhteistyö ei ole onnistunut? Miten yhteistyö saadaan toimimaan?
Kirjoittaja: Melina / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Suuri pähkinäryöstö

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Suuri pähkinäryöstö

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024