‹ Takaisin

Suuri puhallus 2

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Suuri puhallus 2 –elokuvassa The Four Horsemen -taikuriryhmä (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan) palaa uudella aivot solmuun saavalla seikkailulla, joka sekoittaa illuusion ja toden rajat ennennäkemättömällä tavalla ja joka vie ryhmän matkalle ympäri maailman.
Vuosi sen jälkeen kun ryhmä onnistui päihittämään FBI:n ja voittamaan yleisön puolelleen Robin Hood -tyylisillä taikaesityksillään illusionistit tekevät paluun näyttämölle paljastaakseen teknologia-pohatan epäeettiset toimet. Heidän katoamistemppunsa takana on itse Walter Marby (Daniel Radcliffe), IT- ihmelapsi, joka kiristää ryhmän suorittamaan tähänastisen uransa mahdottomimman ryöstön. Heidän ainoa toivonsa on esittää yksi viimeinen uskomaton temppu puhdistaakseen nimensä ja paljastaakseen kaiken takana lymyävän rikollisneron. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Suuri puhallus 2 on tarina taikatemppujen, illuusioiden ja huijareiden maailmasta, jossa osa huijareista haluaa myös tehdä hyvää – siitäkin huolimatta, että he käyttävät lopputulokseen päästäkseen hyväkseen keinoja lain ulkopuolelta. Elokuva vaatii taikatemppujen tapaan katsojaltaan herpaantumatonta keskittymistä, mutta on visuaalisesti erittäin näyttävää ja illuusioidensa vuoksi jännittävää ja samalla inspiroivaakin viihdettä.

Elokuvan teema perustuu ajatukselle, että kaikki huijaavat jollakin tapaa kaikkia, eikä keneenkään voi täysin luottaa. Elokuvan hahmot joutuvatkin koko ajan varoa joutumasta itse huijauksen kohteeksi. Lopulta tarinasta löytyy kuitenkin myös myönteisempiä piirteitä, luottamusta ja ystävyyttä, joiden ansiosta ydintaikuriporukka on muodostunut lähes yhtenäiseksi perheeksi.

Elokuvan illuusiot ovat ensimmäisen elokuvan tapaan huikeita spektaakkeleita, jotka kutkuttavat mielikuvitusta ja saavat myös pähkäilemään oikean elämän taikureiden toimintatapoja. Taikatemput varmasti innostavat etenkin nuoria katsojia kokeilemaan helppoja temppuja itsekin, mistä saattaa syntyä vaikka uusi harrastus! Suuri puhallus 2 ei ole kuitenkaan lasten- ja nuortenelokuva, sillä sen monimutkaisen juonenkuljetuksen ymmärtäminen vaatii suhteellisen aikuismaiseksi kehittyneitä hoksottimia.

Keskustelun tueksi

  • Mark Ruffalon hahmon, Dylanin, isä on aikoinaan kuollut traagisesti, mistä mies on koko ikänsä syyttänyt Morgan Freemanin esittämää Thaddeusta. Elokuvassa Dylan joutuu lopulta pyytämään apua vihamieheltään ja samalla kohtaamaan lapsuuden traumansa. Keskustelkaa siitä, kuinka vahingollista on pitää vihaa sisällään ja kuinka tärkeää on keskustella mieltä kaivertavat asiat auki.
  • Elokuvassa Four Horsemen -ryhmä tekee rikoksia paljastaakseen vielä suurempia rikollisia. Millainen rikollisuus mielestäsi oikeuttaa tällaiseen oman käden oikeuteen, vai onko se mielestäsi oikeutettua missään vaiheessa?
  • Taikatemppujen ja illuusioiden seuraaminen on elokuvan tapaan jännittävää viihdettä. Muistele näkemiäsi taikatemppuja: mikä niistä on ollut kaikista huikein? Mieti, miten se on mahdollisesti tehty.
  • Ketä taikureita sinä muistat nimeltä? Maailmankuulut taikurit ovat usein miespuolisia. Muistatko yhtään naispuolista taikuria?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Suuri puhallus 2

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Suuri puhallus 2

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024