‹ Takaisin

Sword Art Online Progressive

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Tämä on tarina ajalta ennen kuin “Lightning Flash” ja “Musta miekkamies” tunnettiin kyseisillä nimillä. Asuna Yuuki on yläkoulun kolmasluokkalainen. Hän ei ole koskaan aiemmin edes koskenut verkkopeleihin, kunnes hän eräänä päivänä sattuu pukemaan
päähänsä veljensä NerveGearin.

6. marraskuuta 2022 maailman ensimmäinen VRMMORPG, Sword Art Online, julkaistaan virallisesti. Mutta alkuinnostuksen laannuttua pelaajat huomaavat olevansa loukussa pelin sisällä, kun Game Master riistää heiltä mahdollisuuden kirjautua ulos. Game Master antaa heille varoituksen: “Tämä voi olla peli, mutta se ei ole leikkiä.” Jos pelaaja kuolee pelissä, hän kuolee myös todellisessa maailmassa. Tämän kuultuaan pelaajat hätääntyvät ja pelimaailma ajautuu sekasortoon. Vaikka Asuna ei vielä tunne pelimaailman sääntöjä, hän lähtee ystävänsä kanssa valloittamaan leijuvaa rautalinnaa, Aincradia, jonka huippu on niin korkealla, ettei sitä voi edes nähdä.

Seikkailijaystävysten päivät kuluvat pelimaailmassa, jossa kuolema ei ole koskaan kaukana. Mutta sitten eräs hirviökohtaaminen ajaa heidät erilleen. Vaikka Asuna jää pelimaailman armoille yksin, hän taistelee eteenpäin koko voimallaan, kunnes hänen tielleen ilmestyy yksinäinen miekkamies Kirito… (Lähde: Cinema Mondo)

Tietoa kasvattajalle

15-vuotias Asuna valmistautuu hakemaan huippulukioon, mutta tempautuu vahingossa hengenvaaralliseen peliin. Sword Art Online on MMORPG eli massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli, jota pelataan suoraan aivoihin kytketyssä virtuaalitodellisuudessa, ja pelistä pääsee poistumaan ainoastaan voittamalla – tai kuolemalla.  

Asunan koulukaveri ja kokenut pelaaja Mito ottaa tämän suojiinsa pelissä. Samalla kun taidot ja kiintymys karttuvat, tyttöjen välinen ystävyys pitää myös toivoa yllä pelissä. Myöhemmin tarinaan liittyy mystinen soolopelaaja Kirito. 

Sword Art Online on alun perin japanilainen nuorten aikuisten light novel, josta on tehty niin mangaa ja animea kuin videopelejäkin. Sword Art Online Progressive –elokuva kertoo keskushahmojen Asunan ja Kiriton syntytarinaa, joten ensikertalainenkin saa helposti kiinni kokonaisuudesta. 

Sword Art Online Progressiven kuva- ja äänimaailma on toimintaseikkailu-animelle tyypillisen dramaattista ja dynaamista. Tiukat taistelut käydään verettömästi virtuaalitodellisuudessa, mutta panoksena on elämä tai kuolema. 

Keskustelun tueksi

  • Mikä oli mielestäsi elokuvan mieleenpainuvin kohtaus ja miksi? 
  • Virtuaalitodellisuudessa “kuka vain voi olla mitä vain”. Miksi Asunalle on tärkeää olla oma itsensä? 
  • Millainen peli Sword Art Online on? Olisitko halukas pelaamaan sitä, jos se olisi turvallista? Millaisia pelejä pelaat mieluiten? 
  • Pelin sisällä muodostetaan kiltoja, sillä ryhmässä pelaaminen ja taisteleminen on turvallisempaa. Millaista yhteistyötä elokuvassa tehdään? Entä miksi jotkut haluavat olla soolopelaajia? 
  • Millaista Sword Art Online Progressive –elokuvan musiikki on? Miten se vaikuttaa elokuvan tunnelmaan? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Sword Art Online Progressive

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Sword Art Online Progressive

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024