‹ Takaisin

Taikapuutarhan pikkuötökät

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Kun kiltti kiertävä taiteilija, Apollo-sirkka, saapuu hauskojen pikkuötököiden kylään, laittaa hän hetkessä kuningaskunnan elämän mullin mallin. Apollo joutuu kuningatar Margaretan kateellisen ja katalan serkun Ansa Ampiaisen asettamaan kiipeliin. Hänet lavastetaan kuningattaren sieppaajaksi ja pelko valtaa ampiaispesän. Todellisuudessa kuningatar Margareta on Ansa Ampiaisen apureiden vankina sillä aikaa kun Ansa on kaappaamassa valtaa itselleen. Apollo ryhtyy vaaralliseen pelastusoperaatioon muiden pikkuötököiden avustaessa häntä. Pikkuötököiden on kohdattava monia vaaroja ja oltava kekseliäämpiä kuin koskaan aiemmin, jotta he onnistuisivat pelastamaan kuningattaren ja pesän tuholta. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Kuningatarmehiläisen hallitsemassa Taikapuutarhassa asustaa monenlaisia ötököitä kuoriaisista mehiläisiin. Asukkaat ovat kilttejä mutta kaavoihin kangistuneita ahertajia, joiden on vaikea ymmärtää kaupunkiinsa saapunutta viihdetaiteilijaa, Apollo-sirkkaa.

Taikapuutarhan lempeä kuningatar haaveilee tavallisesta arjesta ilman raskasta kruunua ja ihastuu taiteilijasieluiseen Apolloon. Tarinan keskiössä on kuitenkin vallankaappaus: kuningattaren ahne ja vallanhimoinen ampiaisserkku yrittää juonitella kruunun itselleen.

Mehiläiskuningattaren empaattisuus ja keskustelutaidot tulevat tarpeeseen, kun hän joutuu neuvottelemaan Taikapuutarhan pelastamisesta moottoripyöräjengiläisiä muistuttavien yökkösten kanssa. Yhteinen sävel löytyy lopulta keskustelemalla ja kuuntelemalla.

Tarinan pahikset ovat itsekkäitä ja epäkohteliaita, hyvikset puolestaan viattomia ja yritteliäitä. Yökkösiä ei kuitenkaan esitetä yksiselitteisen pahoina toisin kuin ampiaiset ja herhiläiset. Elokuvan tunneilmaisu on selkeää; hahmot esimerkiksi sanoittavat tunteitaan ja havainnoivat kunkinhetkisiä tunnetilojaan.

Keskustelun tueksi

  • Miksi lempeä Margareta ei haluaisi aina olla kuningatar?
  • Miksi Ansa Ampiainen haluaa kuningattareksi?
  • Onko Margareta mielestäsi hyvä hallitsija? Entä millainen kuningatar Ansa olisi?
  • Millaisia pahiksia elokuvassa oli? Muistatko samantyyppisiä pahiksia toisista elokuvista? Keskustelkaa siitä, että toisen luonnetta ei voi oikeasti päätellä ulkonäöstä. Aikuinen voi tutustua Media-avaimen artikkeliin “Hyvä ja paha lastenelokuvassa”.
  • Kuka tai ketkä olivat mielestäsi elokuvan sankareita?
  • Miten pikkuötökät puhdistivat kuningattaren linnan ampiaisista elokuvan lopussa? Toimivatko he mielestäsi aina oikein?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Taikapuutarhan pikkuötökät

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Taikapuutarhan pikkuötökät

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024