‹ Takaisin

Tanna

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Yhdessä maailman viimeisistä heimoyhteisöistä elävä nuori nainen Wawa kieltäytyy järjestetystä avioliitosta. Hän pakenee rakastajansa Dainin kanssa ja aiheuttaa teollaan sodan, joka vaarantaa koko heimon tulevaisuuden. Perustuu tositapahtumiin. (Lähde: Cinema Mondo)

Tietoa kasvattajalle

Tannan ohjaajien tausta on dokumenteissa, eikä tällaista elokuvaa varmasti muuten olisi syntynytkään. Näyttelijät ovat saman heimon jäseniä, joiden elämästä elokuva kertoo, ja se on kuvattu todellisilla tapahtumapaikoilla.

Tanna on hyvin opettavainen ja aito elokuva, mutta dokumenteista tutumpi hidastempoinen rytmi saattaa olla vilkkaammalle katsojalle liikaa. Dokumentaarisesta otteestaan johtuen elokuvassa on tavallista enemmän länsimaisista normeista poikkeavaa paljasta pintaa, mutta vartaloita ei erotisoida käytännössä lainkaan. Arkinen tyyli saattaa saada elokuvan vähät väkivaltaiset tai uhkaavat kohtaukset tuntumaan vahvemmilta.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvan heimossa avioliitot ovat järjestettyjä, ja rakkausavioliitot ovat länsimaisessakin kulttuurissa suhteellisen uusi keksintö. Millaiset maailmankuvan muutokset johtivat järjestetyistä avioliitoista rakkausavioliittoihin siirtymiseen elokuvassa? Entä Euroopan historiassa? (Vinkki: naiset omaisuutena)
  • Elokuva osoittaa etteivät perinteet tai tavat ole muuttumattomia tai itseisarvoisen oikeita. Mitä tapoja tai arvoja Suomessa voisi muuttaa?
  • Kristityt yhdistävät päähenkilöiden vähäpukeisuuden villeyteen ja syntiin. Miten eri tulisi toimia tilanteissa joissa kulttuurien erilaiset säädyllisyyskäsitykset kohtaavat? (Vinkki: kunnioitus ja valtasuhteiden huomioiminen)
  • Vinkki! Tutustu elokuvan taustoihin elokuvan verkkosivulla.
Kirjoittaja: Pihla / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Tanna

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Tanna

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024