‹ Takaisin

Taru pienistä sankareista

4-6
7-9
10-12
13-15
onnistumisen kokemuksiatoimivaa yhteistyötä

Elokuvan synopsis

Pieni ja nokkela Kati-hiiri kutsuu sinut värikkääseen seikkailuun antiikin Kreikkaan!

Elämä muinaisen Kreikan kauniissa Iolkos satamakaupungissa on auvoisaa, kunnes meren jumala Poseidon uhkaa pyyhkäistä koko valtakunnan veden varaan. Yhdessä kissatoverinsa Samin kanssa Kati liittyy iäkkään mutta legendaarisen sankarin Iasonin retkikuntaan pyrkimyksenään pelastaa kotikaupunkinsa ja palauttaa rauha Iolkosiin. Matkallaan maailman ääriin ystävykset kohtaavat toinen toistaan kummempia ja hurjempia taruolentoja, mutta Katille arvoituksista suurin on kuitenkin se, mitä todellinen sankaruus vaatii ja voiko sen löytää myös pienen pienestä hiirestä? (Lähde: Cinemanse Oy)

Tietoa kasvattajalle

Taru pienistä sankareista on vauhdikas seikkailuelokuva, jossa neuvokas ja oppivainen päähahmo Kati-hiiri tavoittelee rohkeasti suurta unelmaansa ympäröivistä estelyistä ja vähättelyistä huolimatta. Antiikin Kreikkaan sijoittuva tarina vilisee viittauksia mytologiaan, tarujen jumaliin ja muihin hahmoihin ja näiden muodonmuutoksiin.

Muutamassa kohtauksessa tapahtumat ja tunnelma tiivistyvät uhkaavan jännittäväksi, erityisesti kun meren jumala Poseidon puhkuu raivoaan. Runsas hahmokavalkadi pitää sisällään myös muita jännittäviä ja ilkeileviä hahmoja, kuten ahnaita kyklooppeja, jotka saattavat pelottaa nuorimpia katselijoita. Tarinan varrella kohdataan paljon vauhdikkaita tilanteita, mystisiä tapahtumapaikkoja sekä takaa-ajo- ja taistelukohtauksia, joissa kuvataan lievää animoitua väkivaltaa ja tarpeettomia mottauksia. Pienimmät katsojat eivät välttämättä osaa suhteuttaa tarpeetonta väkivaltaa. Kysymyksiä saattavat herättää myös antiikin mystisissä meriseikkailuissa aikoinaan menehtyneet, tiimityöhön luottavat argonautit, jotka heräävät taianomaisesti henkiin lähteäkseen uuteen seikkailuun.

Jännittävien ja ilkeiden hahmojen lisäksi elokuvassa on päähenkilö Katin ohella monia sympaattisia, kannustavia ja hyväntahtoisia hahmoja, jotka auttavat toisiaan. Tarinassa kuvataan yhteistyötä eri sukupolvien välillä ja myös eläinten ja ihmisten kesken. Elokuva sivuaa myös adoption teemaa päähahmo Kati-hiiren ja hänet hoivaansa ottaneen Sami-kissan yhteiselon kautta.

Keskustelun tueksi

  • Oliko elokuvassa jotain, joka tuntui erityisen jännittävältä tai pelottavalta?
  • Millaisissa tilanteissa te olette tarvinneet erityistä rohkeutta?
  • Kati-hiiren suuri unelma oli päästä kunnon seikkailuun. Millaisista asioista te unelmoitte?
  • Iäkäs seikkailija Iason oli Kati-hiiren suuri idoli. Keitä te ihailette ja miksi?
  • Mitä uusia tai entuudestaan tuttuja mytologian hahmoja bongasitte? Millaista elämä oli antiikin aikaan elokuvan perusteella?
Kirjoittaja: Rauna / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Taru pienistä sankareista

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Taru pienistä sankareista

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024