‹ Takaisin

Tarzanin legenda

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Tarzan (Alexander Skarsgård) on jättänyt Afrikan viidakot taakseen jo vuosia sitten. Hänet tunnetaan nykyisin nimellä John Clayton, lordi Greystoke, ja hän elää keskiluokkaista elämää rakkaan vaimonsa Janen (Margot Robbie) kanssa. Nyt hänet on kutsuttu takaisin Kongoon parlamentin kauppaedustajaksi, ja hän lähtee sinne tietämättä joutuvansa pelinappulaksi ahneuden ja koston vaarallisessa liitossa, jonka takana on belgialainen Leon Rom (Christoph Waltz). Mutta ihmisillä murhanhimoisen suunnitelman takana ei ole aavistustakaan, millaisia voimia he ovat päästämässä valloilleen. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Tarzanin legenda on yli sata vuotta vanhan seikkailukertomuksen uudelleenherättely, jossa kirkasotsainen sankarihahmo pelastaa ystävänsä ja samalla kokonaisen valtion häikäilemättömien sortajien kynsistä. Suoraviivainen seikkailu samoaa Tarzan-tarinoille tyypilliseen tapaan Afrikan viidakoissa ja saattelee sankarihahmon taistelemaan voitokkaasti ja neuvokkaasti niin ihmishahmoisia kuin eläinhahmoisia vihollisia vastaan.

Elokuvassa nähdään runsaasti länsimaista alkeellisempien kulttuureiden tuhoamista sekä eläinten tappamista, mitkä saattavat järkyttää herkkiä katsojia. Taistelut käydään ampuma-asein ja keihäin, mutta väkivalta näytetään ikärajan puitteissa. Myös eläimet osallistuvat taisteluun ja elokuvassa on esimerkiksi kohtaus, missä krokotiilit käyvät miehen kimppuun.

Elokuvassa on mukana jonkin verran huumoria, mistä huolehtii pääasiassa Samuel L. Jacksonin esittämä amerikkalainen. Ystävien auttaminen, olivatpa nämä mitä rotua, sukupuolta tai lajia tahansa, on elokuvassa tärkeässä roolissa.

Keskustelun tueksi

  • Edgar Rice Burroughs kirjoitti ensimmäisen Tarzan-kirjansa vuonna 1912, jolloin maailma oli hyvin erilainen kuin nykyisin. Miten hyvin Tarzanin seikkailu sopii nykyaikaan? Vai tuntuuko se jo vanhanaikaiselta?
  • Elokuva ei ryhdy rikkomaan vanhoja stereotypioita valkoisen miehen ylivallasta vaan sen lopussa tummaihoiset afrikkalaiset hurraavat heidät pelastavalle valkoiselle miehelle. Keskustelkaa tästä epäsuhdasta. Voisiko Tarzan olla tummaihoinen afrikkalainen?
  • Millainen sankari Tarzan mielestäsi on? Haluaisitko sinä olla Tarzan?
  • Jane nähdään perinteisenä neitona pulassa vaikka hänen hahmolleen onkin annettu hieman enemmän mahdollisuuksia rikkoa rajoja. Millainen sinä toivoisit Janen olevan?
  • Keskustelkaa elokuvankin sivujuonteena nähtävästä ympäristönsuojelullisesta teemasta, missä rikkaat länsimaat käyttävät röyhkeästi hyväkseen köyhempien maiden luonnonvaroja. Millä tavalla itse voisimme vaikuttaa siihen, että esimerkiksi Afrikan eläimet eivät kuolisi sukupuuttoon ihmisen toimien vuoksi?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Tarzanin legenda

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Tarzanin legenda

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024