‹ Takaisin

Teen Spirit

4-6
7-9
10-12
13-15
onnistumisen kokemuksiaoptimistinenselkeä

Elokuvan synopsis

Teen Spirit on Elle Fanningin tähdittämä tuhkimotarina kasvusta, unelmista ja oman äänensä löytämisestä. Rikkinäisessä perheessä kasvanut 17-vuotias Violet unelmoi pop-tähteydestä ja paosta pienestä englantilaisesta kotikylästään. Toivoa hänelle tuo kansallinen laulukilpailu Teen Spirit ja epätavallinen mentori, joka opettaa häntä laulamaan sydämestään. Tie menestykseen on kuitenkin täynnä vaaroja ja houkutuksia. Violetin on voitettava epävarmuutensa uskaltaakseen olla oma itsensä ja päästäkseen lopulta loistamaan. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

17-vuotias Violet haaveilee laulajan urasta, mutta lähtökohdat eivät ole parhaat mahdolliset. Kaupunkiin saapuvan laulukisakarsinnan myötä ovet unelmien maailmaan ovat lähempänä kuin koskaan. Violetin hahmo on kaikessa arkisuudessaan raikas tuulahdus nousukastarinaan, ja tarjoaa nuorelle katsojalle helposti samastuttavan roolimallin. Puolalaissyntyinen Violet edustaa paikallista vähemmistöä, mikä maustaa matkaa tähteyteen.

Violetin kehitystä seuraa mielenkiinnolla. Matkan varrella kertyvät kasvukokemukset ovat nuortenelokuvista tuttuja tapahtumia – ensi-ihastumisista ensihumalaan – jotka siivittävät nuoren naisen matkaa kohti itsenäistymistä. Ensikokeilut on kuvattu lempeästi, eikä päähenkilöä aseteta missään vaiheessa häpeän valoon, eikä noloihin hetkiin jäädä vellomaan. Mokat käsitellään mokina, joista selvitään, ja elämä jatkuu.

Elokuvaa on helppo seurata, ja Violetin kasvutarina on kerrottu selkeästi. Esteettisesti Teen Spirit liikkuu paikoin musiikkivideoiden visuaalisessa maailmassa, mikä rikastuttaa ja tukee modernin tähtitarinan syntyä.

Keskustelun tueksi

  • Mitä kerrotaan Violetin kotioloista, entä hänen taustastaan?
  • Miksi Violet haluaa niin kovasti laulajatähdeksi?
  • Ketkä tukevat Violetia hänen matkallaan kohti laulukilpailua?
  • Miksi Violetin äiti ei haluaisi päästää tytärtään laulukilpailuun?
  • Mitä arvelet, miksi Violet ei hyväksy ensimmäistä tarjousta levytyssopimuksesta?
  • Miten Violet kehittyy ihmisenä elokuvan aikana?
Kirjoittaja: Maria / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Teen Spirit

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Teen Spirit

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024