‹ Takaisin

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutustalämminhenkinenoptimistinen

Elokuvan synopsis

Vuosien ajan kilpikonnaveljekset ovat eläneet suojassa ihmisten maailmalta, mutta nyt he ovat päättäneet valloittaa newyorkilaisten sydämet sankarillisten tekojensa kautta ja tulla hyväksytyiksi tavallisina teini-ikäisinä. Uuden ystävänsä April O’Neilin avustuksella he taistelevat salaperäistä rikollisjärjestöä vastaan, mutta pian he joutuvat kaikkien aikojen koetukseen, kun mutanttien armeija vapautetaan heidän kimppuunsa. (Lähde: Finnkino Oy)

Tietoa kasvattajalle

Radioaktiiviselle mönjälle altistuttuaan kilpikonnaveljekset ovat muodostaneet perheen mutanttirotan kanssa. Perhe piileksii New Yorkin viemäriverkostossa ja harjoittaa itsepuolustukseksi ninjutsua, sillä ihmiset eivät siedä heidän kaltaisiaan kummajaisia. Teinit kuitenkin ystävystyvät reippaan ja ennakkoluulottoman toimittajakokelaan, Aprilin, kanssa ja päättävät tulla hyväksytyiksi ja pidetyiksi sankareiksi. 

Murrosikäiset Michelangelo, Donatello, Raphael ja Leonardo lukevat sarjakuvia, syövät pizzaa, haaveilevat tyttöystävistä, räpläävät kännyköitään ja haluavat kuulua joukkoon, kuten tapana on. Adoptioisä yrittää suojella nuoria, mutta tulee rajoittaneeksi kasvattejaan ehkä liikaakin. 

1980-luvulla syntyneet teinimutanttikilpikonnat ovat esiintyneet alkuperäisten sarjakuvien lisäksi niin televisiosarjoissa kuin elokuvissakin – lelukaupan hyllyä unohtamatta. Mutant Mayhemin omaperäinen ja rehevä animaatiotyyli sopii mainiosti kuvaamaan kirjavaa ja joskus hirviömäistäkin mutanttihyvisten ja –pahisten joukkoa. Erittäin vauhdikkaassa ja värikkäässä elokuvassa on pääosin kepeä tunnelma, mutta taistelukohtauksissa ei säästellä nyrkiniskuja, hyppypotkuja, heittotähtiä ja nunchakuja. 

Keskustelun tueksi

  • Miksi Superfly on pahis? Mikä hänen tavoitteensa on?  
  • Elokuvassa on intertekstuaalisia viittauksia eli viittauksia esimerkiksi muihin elokuviin, sarjakuviin tai musiikkiin. Mitä viittauksia huomasit? 
  • Mihin aikaan elokuvan tapahtumat sijoittuvat? Mistä niin voi päätellä? 
  • Miten teinimutanttininjakilpikonnat oppivat, että kaikki ihmiset eivät olekaan pahoja? Entä miten ihmiset oppivat hyväksymään teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat? 
  • Millainen kilpikonnien perhe on? Miten kilppariveljekset kohtelevat toisiaan?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024