‹ Takaisin

Tenavat-elokuva

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Charles Schulzin sarjakuvien hahmot – Jaska Jokunen, Ressu, Piparminttu-Pipsa ja muut Tenavat – valmistautuvat koulun kykykilpailuun, pinnistelevät kokeissa ja puurtavat läksyjen parissa. Jaska Jokunen yrittää päästä yli ujoudestaan päästäkseen pienen punatukkaisen tytön juttusille. Onko mokaileva Jokunen tuomittu epäonnistumaan?

Tietoa kasvattajalle

Jaska Jokunen on kaikille ystävällinen kaveri, joka tuntuu olevan tuomittu epäonnistumaan kaikessa mihin ryhtyy. Hän on kuitenkin kiltti, yritteliäs ja sinnikäs.

Tenavat on turvallisen arkinen elokuva, joka sijoittuu pääasiassa amerikkalaiseen koulumaailmaan. Yhtenä teemana on ihastuminen, mutta tarina tarjoaa ajattelemisen aihetta muutenkin lasten keskinäisistä suhteista. Kaikki Tenavat kun ovat luonteeltaan ja käytökseltään erilaisia. Elokuva antaa mallia hyvään kaveruuteen ja rehellisyyteen.

Pääjuonen lisäksi välillä näytetään Ressu-koiran mielikuvitusseikkailuita ensimmäisen maailmansodan lentäjäsankarina. Vaikka elokuva on muuten rauhallinen, voi näissä osuuksissa olla hieman jännitystä aivan pienimmille katsojille. Ressun lentokoneena käyttämää koirankoppia muun muassa ammutaan, joskin sarjakuvamaisen tyylitellysti.

Tenavat näyttäytyy valkokankaalla saman henkisinä kuin alkuperäisissä sarjakuvissakin. Elokuvan on juoneltaan selkeä ja sopii niillekin, joille sarjakuva ei ole tuttu – tosin sarjankuvan tunteminen tuo katsomiseen lisäiloa ja syvyyttä. Myös suomenkielisestä puheesta saa hyvin selvän.

Ressun ja Kaustisen juonesta irralliset hassuttelut naurattavat nuorimpiakin katsojia, jotka eivät vielä osaa koulumaailmaan samastua.

Keskustelun tueksi

Epäonnistumisten sietäminen ja erilaiset tavat menestyä ovat Tenavat-elokuvan keskeisiä teemoja. Ennen elokuvaa ja sen jälkeen voi keskustella esimerkiksi tunteiden näyttämisestä ja toisten huomioon ottamisesta.

  • Miten Jaska Jokunen suhtautuu vaikeuksiin?
  • Millainen ystävä Jaska Jokunen on? Entä Tellu?
  • Oletko koskaan ollut ihastunut? Mitä ihastuksen kohteelle voisi mennä juttelemaan?
  • Miten toisen kommelluksiin on kohteliasta suhtautua? Saako toisen mokalle nauraa?
  • Miksi Jaska Jokunen auttoi siskoaan kykykilpailussa?
  • Oliko mielestäsi oikein, että Jaska Jokunen kertoi totuuden koetuloksista? Mitä olisi voinut seurata, jos hän ei olisikaan ollut rehellinen?
  • Miksi pieni punatukkainen tyttö tykkäsi Jaska Jokusesta?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Tenavat-elokuva

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Tenavat-elokuva

Parempi.

"Ei ole Disney-leffoja tylsempi elokuva."
Veera

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 3© Koulukino 2023