‹ Takaisin

Terminator Genisys

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Vastarintaliikettä johtava John Connor (Jason Clarke) lähettää Kyle Reesen (Jai Courtney) ajassa taaksepäin vuoteen 1984 suojelemaan Sarah Connoria (Emilia Clarke, Game of Thrones). Odottamaton käänne muuttaa kuitenkin tapahtumien kulkua. Kyle Reese löytää itsensä menneisyydestä, joka ei muistutakaan hänen tuntemaansa historiaa. Hän kohtaa yllättäviä uusia liittolaisia, kuten suojelijaksi muuttuneen terminaattorin (Arnold Schwarzenegger) ja täysin uudenlaisia vihollisia. Myös hänen tehtävänsä muuttaa muotoaan: nyt hänen on kirjoitettava tulevaisuus uudelleen. Terminator Genisys käynnistää uusien Terminator-elokuvien sarjan ja tuo Arnold Schwarzeneggerin takaisin valkokankaalle T-800:n rooliin.

Tietoa kasvattajalle

Legendaarisen toimintasaagan jatko-osa tärisyttää elokuvateatterin penkkejä rymistelyllä ja räjähdyksillä. Edeltäjiensä tapaan se on täynnä dystooppista teknologiakammoa. Uhkakuva koneiden hallitsemasta maailmasta on synkän ahdistava, mutta herättää myös kysymyksiä teknologiariippuvuudestamme. Tekoälyä vastaan käydyssä sodassa ihmiskunta kuitenkin turvautuu IT-taitojen sijaan aseisiin ja raakaan voimaan. Maailmanlopun kuvasto ja tuhoutuvien koneiden luurankomainen olemus eivät säästele herkempiä katsojia ja saattavat päätyä painajaisiin.

Elokuvan one-liner –vitsit huvittavat Terminator-elokuvien faneja ja toimintaelokuvanostalgikkoja. Eniten elokuvan vitseistä, viittauksista ja visuaalisesta tyylistä saavat irti perinteiseen toimintagenreen vihkiytyneet; myös ironiseen tulkintaan tarjoutuu mahdollisuus. Monimutkainen aikamatkailu siivittää mielikuvituksen lentoa, mutta sen seurauksena päädytään myös erikoisiin ihmissuhdekuvioihin ja kyyniseltä tuntuviin ratkaisuihin. Ensimmäisistä Terminator-elokuvista tutuksi tullut nais-actionsankari Sarah Connor on vähintään yhtä väkivaltainen taistelija kuin mieskollegansa.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa luodaan uhkaava kuva tekoälyn valtaamasta maailmasta. Mitä tarkoittaa tekoäly, millainen elokuvassa kuvattu tekoäly on? Mihin elokuvan tekoäly pyrkii ja miksi? Miten koneet eroavat ihmisistä? Mikä tekee ihmisestä ihmisen? Millainen ihmisen suhde teknologiaan pitäisi olla?
  • Terminator Genisys on viides osa vuonna 1984 alkaneeseen sarjaan ja se ikään kuin aloittaa koko sarjan alusta. Miksi jatko-osia tehdään? Lopussa pedataan lisää jatkoa, mihin suuntaan tarina voisi mielestäsi kehittyä?
  • Elokuvan mukaan “tulevaisuutta ei ole määrätty”. Mitä tämä tarkoittaa? Miten tulevaisuuteen voi vaikuttaa?
Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Terminator Genisys

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Terminator Genisys

Arvioijan ikä: 21

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 13

"Aivan täydellinen Terminator elokuva"
Terminator fani

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 14© Koulukino 2024