‹ Takaisin

The Amazing Spider-Man 2

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Olemme aina tienneet, että Spider-Manin tärkein taistelu käydään hänen sisällään: kyseessä on kamppailu Peter Parkerin arkisten velvoitteiden ja Spider-Manin valtavan vastuun välillä. Elokuvassa The Amazing Spider-Man 2 Peter Parker saa kuitenkin huomata, että hänellä on edessään eräs vieläkin suurempi taistelu. On hienoa olla Spider-Man. Peter Parker ei voi vastustaa sitä, miltä tuntuu kieppua pilvenpiirtäjästä toiseen, nauttia sankaruudesta ja viettää aikaa Gwenin kanssa. Spider-Manina olemisella on kuitenkin hintansa: vain Spider-Man voi suojella New Yorkia kaameilta konnilta, jotka uhkaavat kaupunkia. Kun kuvaan astuu Electro, Peterin on kohdattava häntä itseään paljon voimakkaampi vihollinen. Ja kun hänen vanha ystävänsä Harry Osborn palaa kuvioihin, Peter tajuaa, että yksi asia yhdistää kaikkia hänen vihollisiaan: Oscorp.

Tietoa kasvattajalle

Supersankareihin on mukava samastua – he taistelevat hyvän puolesta pahaa vastaan ja heillä on ylivertaisia erikoisominaisuuksia. Tarinansa alussa Hämähäkkimies-hahmo on lisäksi oppikirjaesimerkki puberteetin myrskyistä: apua, kehoni muuttuu! Apua, olen erilainen kuin muut!

Toimintarymistelyä ja Hämähäkkimiehen ihmissuhdepulmia yhdistävä jatko-osa esittelee supersankarin, joka osaa jo hallita voimiaan ja nauttia niistä. Hämiksen supervoimiin kuuluu tarkkojen aistien, seittisinkojen, voiman ja ketteryyden ohella itsetietoinen huumori, jonka avulla hän laittaa pahiksille luun kurkkuun. The Amazing Spider-Man 2 keskittyy kahteen asiaan – saamaan sopivin väliajoin aikaan räjähtävää, värikästä toimintaa, sekä supersankarin ja hänen itsenäisen tyttöystävänsä mutkikkaaseen suhteeseen. Sillisalaatista voi löytää myös opetuksen. Meillä kaikilla on valtaa, mutta jokainen valitsee itse, käyttääkö sitä hyvään.

Keskustelun tueksi

Hyvä ja paha, sankaruus, ahneus ja oman käden oikeus ovat elokuvan tärkeitä teemoja. Millaisina elokuva esittää erilaiset hyvikset, entä pahikset? Mikä ajaa pahikset pahoihin tekoihin? Millainen on hyvä sankari?

Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta The Amazing Spider-Man 2

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta The Amazing Spider-Man 2

"Ihan OK."
Uuno

Arvioijan ikä: 32

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12© Koulukino 2024