‹ Takaisin

The Boss Baby: Perhebisnes

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Tim ja Pikku-Pomo eli hänen pikkuveljensä Ted ovat kasvaneet aikuisiksi ja ajautuneet erilleen. Tim on mennyt naimisiin ja ryhtynyt koti-isäksi. Ted puolestaan työskentelee johtajana rahoitusalalla. Pian heidät tuo yhteen uusi pomo, jolla on täysin uudenlainen näkemys ja reipas asenne… sekä ideoita kokonaan uuteen perhebisnekseen.

Tim ja hänen vaimonsa Carol, joka tuo leivän perheen pöytään, asuvat lähiössä lahjakkaan 7-vuotiaan tyttärensä Tabitan ja suloisen uuden vauvansa Tinan kanssa. Tabitha, joka on luokkansa priimus, ihailee Ted-setäänsä ja haluaa olla isona kuin hän. Tim, jolla on edelleen yhtä vilkas mielikuvitus kuin lapsena, on Tabithasta huolissaan. Hän pelkää että tyttö keskittyy liikaa kouluun eikä muista nauttia lapsuudestaan.

Eräänä päivänä Tina-vauva paljastaa olevansa BabyCorpin salainen agentti (yllätys!), tehtävänään paljastaa Tabithan koulun perustajan, salaperäisen tohtori Erwin Armstrongin synkkä salaisuus. Alkaa uusi seikkailu, joka saa veljekset Timin ja Tedin löytämään toisensa uudelleen ja antaa heille aihetta pohtia, mikä elämässä on oikeasti tärkeää. (Lähde: Finnkino Oy)

Tietoa kasvattajalle

Ensimmäisessä Boss Baby -elokuvassa Tim sai pikkuveljen, joka olikin paljon enemmän kuin vain tavallinen, rasittava vauva. Jatko-osa lähtee ripeästi liikkeelle eikä jää juuri kertaamaan edellisen elokuvan tapahtumia. Hahmojen ja juonen ymmärtämisen kannalta onkin hyvä, jos katsoja on nähnyt myös ensimmäisen The Boss Baby -elokuvan. 

Boss Babyn maailmassa osa vauvoista käyttäytyy kovaksikeitettyjen liikemiesten ja –naisten tavoin. Jokeltelu varataan pahaa-aavistamattomille aikuisille, ja vapaa-ajalla vauvat soittavat toisilleen bisnespuheluja ja valloittavat maailmaa. Koko perheen vauhtikomediassa on runsaasti käänteitä ja energiaa. Tarinaa tai kerrontaa ei ole sommiteltu pienimpiä katsojia ajatellen, mutta tapahtumarikas, surrealistinen ja nopeatempoinen höpsöttely voi silti viihdyttää monenikäisiä. 

Boss Baby: Perhebisnes -elokuvaa siivittävät kysymykset koulumaailmasta ja sen kilpailullisuudesta. Tarinan opetuksessa alleviivataan tiimityötä ja sisarusten keskinäistä ystävyyttä.  

Keskustelun tueksi

  • Miksi vanhemmat määräävät? Miten maailma muuttuisi, jos lapset saisivat päättää kaikesta? Millaisiin asioihin lapset voivat vaikuttaa? Missä asioissa aikuisten pitäisi mielestäsi kuunnella enemmän lapsia?
  • Timin mukissa lukee “maailman paras isä”. Millainen olisi maailman paras isä? Onko Tim hyvä isä?
  • Mikä oli mielestäsi elokuvan hauskin kohta? Miksi? 
  • Onko sinulla sisaruksia? Onko sisarusten kanssa joskus vaikea tulla toimeen? Voiko sisaruksen kanssa olla hyvä ystävä? Millainen Timin ja Tedin suhde oli elokuvassa? Miksi oli tärkeää, että he viettäisivät enemmän aikaa yhdessä? 
  • Opettiko elokuva jotain yhteistyöstä? Mitä? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta The Boss Baby: Perhebisnes

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta The Boss Baby: Perhebisnes

Arvioijan ikä: 10

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8© Koulukino 2024