‹ Takaisin

The Boss Baby

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

DreamWorks Animation ja Madagascarin ohjaaja tutustuttaa sinut tähän erityislaatuiseen vauvaan. Hän on pukeutunut pukuun ja solmioon, puhuu miehen äänellä ja hän esittää pääosaa DreamWorksin animaatiossa THE BOSS BABY. Leikkisän hauska animaatio kertoo siitä maailmakaikkeutta järisyttävästä tapahtumasta, kun perheeseen saapuu uusi vauva – ainakin mielikuvitukseltaan vilkkaan 7-vuotiaan Timin silmin. Vauhdikas, hauska ja suurella sydämellä tehty koko perheen animaatio nivoo perheet yhteen ja muistuttaa mikä perheessä on kaiken tärkeintä. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Vauhdikas ja humoristinen animaatio kääntää tavallisen vauvaperheen elämän hauskasti päälaelleen. Kodin tutut paikat ja lapsiperheen rutiinit saavat Tim-pojan ja pomovauvan seikkailuissa uusia jännittäviä merkityksiä. Elokuva kannustaa kaikkia päästämään mielikuvituksen valloilleen ja antautumaan leikkiin.

Näkökulma on uuteen perheenjäseneen sopeutuvan lapsen, mutta elokuva tarjoaa samastumispintaa myös pikkulapsiarkea pyörittäville väsyneille vanhemmille. Elokuvassa käsitellään hylkäämisen tunnetta, mutta pääsääntöisesti sävy on optimistinen ja välittämisen merkitystä painottava. Tarina antaa hyviä eväitä keskustella lapsen kanssa perhesuhteiden muutoksista, sisarussuhteiseta ja eri perheenjäsenten tarpeista – sekä tietysti siitä, mistä ne vauvat ihan oikeasti tulevat.

Keskustelun tueksi

  • Mistä elokuva kertoo?
  • Ovatko elokuvan tapahtumat totta vai Timin mielikuvitusta?
  • Miksi pikkuveljen saapuminen onTimille vaikeaa? Miten vanhemmat ja perheen sisarukset voivat toimia, jotta kaikki saavat riittävästi huomiota ja tuntevat olevansa tasa-arvoisia? Miten vanhemmat voivat tukea omaa jaksamistaan?
  • Onko sinulla siskoja tai veljiä? Mitkä asiat sisaruksissa ovat kivoja, mitkä voivat joskus harmittaa? Tuntuivatko tarinassa olevat tunteet ja tapahtumat tutuilta?
  • Mikä elokuvassa oli hauskaa, mikä surullista? Mitä muita tunteita elokuva herätti?
Kirjoittaja: Maija / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta The Boss Baby

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta The Boss Baby

"Älä näytä lapselle. Liian jännittävä pienille ja ei tod. ekaks leffaks minkä näkee"
Ggj

Arvioijan ikä: 10

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8

Arvioijan ikä: 32

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 16

Arvioijan ikä: 22

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12

Boss Baby on loistava

"Loremipsum doloret mundi et cetera"
Amatööri kriitikko

Arvioijan ikä: 35

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5

Arvioijan ikä: 22

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7© Koulukino 2024