‹ Takaisin

The Darkest Minds

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Kun nuorille alkaa kehittyä outoja, voimakkaita kykyjä, hallitus luokittelee heidät vaarallisiksi ja sen myötä pidätettäviksi. 16-vuotiaalla Rubyllä on harvinaisen voimakkaat kyvyt. Hän karkaa leiriltä ja liittyy pakenevien nuorten joukkoon etsiäkseen turvapaikkaa. Nuoret muodostavat yhdessä turvallisen perheen samalla ymmärtäen, että pelkkä pakeneminen ei riitä. Heidän täytyy yhdistää voimansa ja nousta heidät pettäneitä aikuisia vastaan voidakseen määrätä omasta tulevaisuudestaan. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

The Darkest Minds on dystooppinen tulevaisuudenkuva, jossa suurin osa maailman lapsista kuolee salaperäisesti ja lopuille kehittyy yliluonnollisia kykyjä. Lapset joutuvat eroon vanhemmistaan keskitysleirin omaisille leireille ja heistä vaarallisina pidetyt teloitetaan. Elokuvan asetelma on lapset vastaan aikuiset, mutta lasten kokema väkivalta on ikärajan mukaisesti mietoa ja raakuuksiin viitataan pääasiassa ihmisten puheissa.

Tarinan keskushahmona nähdään teinityttö Ruby, joka omilla kyvyillään vahingossa pyyhkii itsensä pois omien vanhempiensa muistista. Hän tuntee olonsa yhtä aikaa hylätyksi ja vaaralliseksi, mutta kasvaa elokuvan myötä kiltistä ja haavoittuvaisen oloisesta tyttösestä vastuunsa kantavaksi, nuoreksi aikuiseksi.

Elokuvassa nähdään myös haparoiva ja kömpelö teiniromanssi Rubyn ja komean Liamin välillä.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa Rubyn vanhemmat unohtavat lapsensa ja tämä joutuu emotionaalisesti hylätyksi. Keskustelkaa siitä, miten tämä voisi vaikuttaa sekä lapseen että tämän vanhempaan.
  • Elokuvassa aikuiset ovat lapsia vastaan, pelkäävät näitä ja toisaalta haluavat käyttää heidän voimiaan hyväksi. Miten sinä olisit ratkaissut ongelman, missä yksi ihmisryhmä saisi yliluonnollisia voimia mitä muilla ei ole?
  • Mitä tekisit, jos saisit elokuvan lasten tapaisia voimia? Mihin ryhmään haluaisit kuulua?
  • Toisen maailmansodan aikana Natsi-Saksassa suljettiin juutalaisia keskitysleireille. Vertaa elokuvan lapsileirejä niihin.
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta The Darkest Minds

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta The Darkest Minds

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024