‹ Takaisin

The DUFF

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Bianca on viimeistä vuottaan high schoolissa viettävä älykkötyttö, jonka parhaat ystävät sattuvat kuulumaan koulun kuumimpiin kissoihin. Biancan onnellinen elämä horjahtaa raiteiltaan, kun tytön lapsuudenystävä, jalkapallojoukkueen supersöpö tähti, Wesley (Robbie Amell), paljastaa Biancalle julkisen salaisuuden: Biancan sosiaalinen status on nimittäin erittäin ei-imarteleva DUFF (Designated Ugly Fat Friend). Bianca on siis se kauniiden ystäviensä vähemmän tyrmäävä kaveri, jonka avulla pojat pääsevät lähestymään koulun tavoitelluimpia tyttöjä. DUFF-leimastaan ehdottomasti eroon haluava Bianca pyytää Wesleyn avukseen. Wesley ryhtyy hiomaan Biancasta timanttia, joka tämä haluaa olla. Matkan varrelle mahtuu niin noloja YouTube-videoita, kissatappeluita, treffit unelmien kundin kanssa (amazeballs!) ja lukuisia yllättäviä käänteitä – kaikki nasevan sanailun ja nokkelan huumorin saattelemana. (Lähde: Future Film)

Tietoa kasvattajalle

High school -komedia esittää sanomansa selkeästi: lokeroita ja nimityksiä riittää, mutta tärkeintä on olla oma itsensä. Bianca oppii, että vain itse voi määritellä sen, kuka todella on. The DUFF rikkoo tuhkimo-komedian kaavaa siinä, että päähenkilö ei muutu vieroksutusta resupekasta koulun prinsessaksi vain vaihtamalla silmälasit piilolinsseihin. Kun Bianca lopulta saa olla oma itsensä, itsevarmuus tekee hänestä onnellisen ja viehättävän. Asiat ratkeavat parhaiten keskustelemalla niin nuorten kuin vanhempienkin kesken. Elokuva perustuu Kody Keplingerin 18-vuotiaana kirjoittamaan, samannimiseen romaaniin.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvan päähenkilö käy läpi nettikiusaamisepisodin, kun vihollistytöt levittävät hänestä noloa videota. Koulun rehtori ratkaisee asian takavarikoimalla kaikkien oppilaiden puhelimet koulupäivän ajaksi. Nuoren kanssa kannattaa keskustella sekä hyvästä nettikäytöksestä että siitä, kuinka elokuvan opettajien ja rehtorien olisi kannattanut toimia tilanteessa.
  • Millainen tyyppi Bianca on? Mikä tekee hänestä vahvan, mikä heikon? Miten “oman itsensä” voi löytää?
  • Miten elokuva käsittelee mielestäsi stereotyyppejä? Mitä elokuvan nimessäkin esiintyvä DUFF tarkoittaa? Millainen merkitys ulkonäöllä on omassa kaveriporukassasi?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta The DUFF

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta The DUFF

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024