‹ Takaisin

The First Slam Dunk

4-6
7-9
10-12
13-15
onnistumisen kokemuksiatunnetaitoja ruokkiva

Elokuvan synopsis

Shohoku donkkaa tykimmin! Shohokun lukion korisjoukkueen valon nopeudella kiitävä pelintekijä Ryota Miyagi panee vastustajien pään pyörälle. Okinawan saarilla syntynyt ja kasvanut Ryota seurasi isoveljensä koristossujen jäljissä kuumille kentille. Koripallosta tuli hänelle elämän sisältö ja sielu.

Shohokun toista luokkaa käyvä Ryota ja hänen joukkuekaverinsa, heittävä laituri Sakuragi, kiituri Rukawa, donkkaava sentteri Akagi ja takamies Mitsui haastavat toistaiseksi voittamattoman Sannon Kogyon joukkueen uskomattomaan mestaruusotteluun.

Legendaarisen Toei-studion maailmalla jättihitiksi noussut The First Slam Dunk näyttää miten ylivoimaisesti anime sopii intensiivisen pelin kuvaamiseen. Takehiko Inoue on ohjannut elokuvan oman, käsittämättömät 170 miljoonaa manga-albumia myyneen saagansa pohjalta. (Lähde: Cinema Mondo)

Tietoa kasvattajalle

Lukiolaisjoukkueiden dramaattinen koripallo-ottelu kietoutuu nuoruuden kunnianhimoon, kasvukipuihin ja elämäntarinoihin. Nuorista koripalloilijoista kertovaan Slam Dunk -mangaan perustuva elokuva kuvaa koripalloa niin intohimoisesti kuin vain urheiluelokuva voi.  

Isänsä ja veljensä menettänyt, 17-vuotias Ryota yrittää löytää oman punaisen lankansa sekä pelikentällä että kotona. Pikkusisko jaksaa kannustaa väsymättä. Äidin ja koulutovereiden kanssa ei aina sujukaan yhtä mallikkaasti. Uudessa koulussa Ryota joutuu melko veriseen nyrkkitappeluun, mutta pelikentällä samojen tyyppien kanssa on tultava toimeen. 

Voitontahto näkyy ja kuuluu pelissä, välillä myös sadattelemalla ja kanssapelaajia haukkumalla. Koripallon säännöt tunteva saa tarinasta eniten irti, mutta pelin hurma välittyy kaikille katsojille.  

Keskustelun tueksi

  • Miten elokuvan eri henkilöt suhtautuvat menetyksiin Ryotan perheessä? 
  • Miksi koripallo on Ryotalle niin tärkeää? Selviääkö elokuvasta muita motiiveja pelaamiselle? 
  • Mitä tunteita elokuvan hahmot tunsivat tarinassa? Mainitse ainakin kolme tunnetta. 
  • Miksi arvelet, että tarina on sovitettu nimenomaan animaatioelokuvaksi? Olisiko se voinut toimia myös näytelmäelokuvana? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta The First Slam Dunk

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta The First Slam Dunk

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024