‹ Takaisin

The Flash

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenintertekstuaalinen

Elokuvan synopsis

Maailmat ryskyvät elokuvassa The Flash, kun Barry käyttää supervoimiaan palatakseen ajassa taaksepäin ja muuttaakseen menneisyyden tapahtumia. Mutta kun Barryn yritys pelastaa perheensä tulee muuttaneeksi myös tulevaisuutta, hän joutuu vangiksi sellaiseen todellisuuteen, jossa kenraali Zod on palannut ja uhkaa täydellisellä tuholla, mutta kyseisessä maailmassa ei ole supersankareita, jotka auttaisivat. Paitsi jos Barryn onnistuu taivutella hyvin erilainen Batman palaamaan tositoimiin ja pelastamaan vangiksi joutuneen kryptonilaisen… vaikkakaan ei juuri sitä, jota hän etsii. Lopulta pelastaakseen vieraan maailman ja palatakseen tuttuun tulevaisuuteen Barryn on pidettävä vauhtia henkensä edestä. Mutta riittääkö edes äärimmäinen uhraus palauttamaan universumin tolalleen? (Lähde: Warner Bros. Finland)

Tietoa kasvattajalle

Justice Leaguesta tutun The Flashin oma elokuva eroaa aiemmista saman teeman ympärille rakennetuista DC-seikkailuista muun muassa siinä, että se on lämminhenkisen humoristinen eikä niin synkkäsävyinen. The Flash toimii itsenäisenä elokuvana, vaikkakin aiempien Justice League -elokuvien sekä Tim Burtonin 1980-luvulla ohjaamien Batman-elokuvien tuntemus auttaa ymmärtämään joitakin tapahtumia paremmin.

Komediallisuutta vakavoitetaan useiden muiden supersankaritarinoiden tapaan vanhemman menettämisen pohjalta. Ezra Millerin esittämä The Flash eli Barry Allen matkaa ajassa taaksepäin pelastaakseen äitinsä murhalta ja viattoman isänsä murhasyytteeltä. Elokuvassa käsitellään läheisen menetystä, vastuuta ja oman surun hyväksymistä, sillä mennyttä ei voi muuttaa – ainakaan ilman vaarallisia sivuvaikutuksia. Äidin murha esitetään elokuvassa koskettavalla tavalla.

Menneisyyden tapahtumat muokkaavat meitä eri suuntiin. Elokuvassa aikamatkustus tarjoaa kiinnostavan tavan tutkia tapahtumia “entäs jos” -tyyliin.

The Flash leikittelee aikamatkustuksella ja sen vaikutuksilla, minkä myötä mukana on myös monissa muissa supersankarielokuvissa viime aikoina nähty multiversumi. Elokuvassa nähdään saman hahmon kaksi puolta, kun kahden eri aikalinjan Barryt kohtaavat: toinen supervoimiinsa vasta totutteleva, ja toinen hieman vanhempi ja vastuullisempi.

Keskustelun tueksi

  • Millä tapaa The Flash eroaa muista DC-universumin elokuvista? Millaisia hyviä piirteitä löydät siitä? Mikä olisi mielestäsi kannattanut tehdä toisin?
  • Jos olisit yhtä nopea kuin The Flash, mihin käyttäisit supervoimaasi?
  • Miten kaksi Barrya eroavat toisistaan? Pohdi, mitkä syyt ovat vaikuttaneet heidän kehitykseensä sellaisiksi ihmisiksi mitä he nyt ovat.
  • Entä onko omassa menneisyydessäsi jotain sellaista, mitä haluaisit muuttaa? Pohdi, mitä seurauksia tapahtuman muuttamisella voisi olla sinun tai läheistesi elämään.
  • Millaisina näet Ben Affleckin ja Michael Keatonin esittämät Batmanit? Entä miten Sasha Callen Supergirl eroaa Henry Cavillin aiemmin esittämästä Supermanista? Hehän molemmat ovat Kryptonilta ja keskenään serkuksia.
  • Cameo tarkoittaa jonkin ennestään tutun hahmon tai näyttelijän pikaista tai yllättävää vierailua elokuvan tarinassa. Elokuvan cameorooleissa nähdään useita ennestään tuttuja DC-sankareita ja -näyttelijöitä. Ketä kaikkia niistä tunnistit ja millainen tunnelma niistä jäi?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta The Flash

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta The Flash

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024