‹ Takaisin

The Good Lie

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

The Good Lie on tarina toivosta, kulttuurieroista ja kotoutumisen haasteista. Vietettyään 13 vuotta pakolaisleirillä kolme sudanilaista miestä saa mahdollisuuden uuteen alkuun Atlantin toisella puolella. Nuoret afrikkalaiset miehet kohtaavat haasteita byrokratian rattaissa. Vuonna 1983 alkanut sisällissota jätti Sudanissa lukemattomia lapsia orvoiksi. Nuoret sodan uhrit matkustivat jalan tuhansia kilometrejä päästäkseen turvaan naapurivaltioihin. Elokuva pohjautuu näiden ”Sudanin kadonneiden lasten” tositarinoihin. (Lähde: Finnkino.)

Tietoa kasvattajalle

Sisällissota tuhoaa monien sudanilaisten lapsuuden, mutta elokuvan päähenkilöt selviytyvät välittämällä ja huolehtimalla toisistaan viimeiseen asti. The Good Lie ei kuvaa ilkeitä ihmisiä; sota on hyvin kasvoton ja Amerikassa kaikki haluavat auttaa. Avustusjärjestöjen työntekijät ja sosiaalityöntekijät ovat kilttejä, kärsivällisiä, hyväntahtoisia eivätkä lainkaan paatuneita. The Good Lie kuvaa ymmärrettävästi kahta erilaista kulttuuria ja niiden yhteentörmäystä sortumatta esittämään afrikkalaisia pelkkinä alkuasukkaina. Elokuva pohtii kotoutumisen tärkeyttä ja vaikeutta, sodan traumojen vaikutusta sekä yhteisön voimaa ja omien juurten merkitystä.

Keskustelun tueksi

  • “Missä on sinun kyläsi?” päähenkilö kysyy sosiaalityöntekijä Carrielta. Mitä hän mahtaa tarkoittaa? Carrie tuumaa sen olevan varmaan hänen kotikatunsa. Missä on sinun kyläsi?
  • Elokuvan nimi selitetään tarinan loppupuolella. Mitä “hyvä valhe” tarkoittaa? Onko sellaisia olemassa? Voivatko laki ja oikeudenmukaisuus joskus olla ristiriidassa?
  • Tutustu Amnestyn ihmisoikeuskasvatustyöryhmän kokoamaan tietopakettiin pakolaisuuden ja siirtolaisuuden termeistä.
  • Mitä ottaisit mukaan omasta kulttuuristasi, jos joutuisit muuttamaan toiselle puolelle maailmaa? Mitkä asiat olisivat sinulle tärkeitä ja muistuttaisivat juuristasi? Mistä olisit valmis luopumaan (esim. pukeutuminen, kieli, ruokakulttuuri, uskonto)?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta The Good Lie

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta The Good Lie

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024