‹ Takaisin

The Great Wall

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Henkeäsalpaavassa toimintaseikkailussa eliittiarmeija käy taistoon ihmiskunnan puolesta Kiinan muurin vaikuttavissa maisemissa. Elokuvan päätähtenä nähdään Matt Damon, ja sen on ohjannut huikea visuaalinen tyylittelijä Zhang Yimou (Hero, Lentävien tikarien talo). Yimoun ensimmäinen englanninkielinen elokuva on samalla suurin Kiinassa koskaan kuvattu tuotanto. Tähtikaartia täydentävät Jing Tian, Pedro Pascal, Willem Dafoe ja Andy Lau. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Sisältää juonipaljastuksia!

The Great Wall on fantasiaseikkailu, joka tarjoaa maailmanhistorian vaikuttavimmalle rakennusprojektille, Kiinan muurille, historiankirjoista eroavan taustatarinan. Taru sormusten herrasta -tyyliset taistelukohtaukset muurilla mystisiä otuksia vastaan ovat näyttäviä ja niiden runsas välivalta on fantasiaelokuvalle tyypillistä ja reaalimaailmasta hyvinkin irrallista.

Elokuvan pääosassa sankareina ja rikollisina nähdään länsimaalaisia näyttelijöitä ja itse kiinalaiset jätetään sivuosaan (vaikkakin heitä on valtavasti). Vaikka hahmogalleria on miesvaltainen, nähdään Kiinan valtavassa armeijassa myös naispuolisia taistelijoita, joista etenkin yksi nousee sankarin ja sotajohtajan rooliin. Seikkailun ohella elokuva on kasvutarina, missä Matt Damonin esittämästä oman edun tavoittelijasta kasvaa koko valtakunnan epäitsekkäistä syistä pelastava sankarihahmo.

Visuaalinen ja upean värikäs elokuva tarjoaa tarinassaan myös pieniä hippusia oikeaa historiaa ja nostattaa mielenkiinnon Kiinan todellista historiaa sekä Kiinan muuria kohtaan.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvan lopussa Matt Damonin esittämä William pelastaa ystävänsä Tovarin (Pedro Pascal) vankilasta vaikka tämä oli pettänyt hänet ja jättänyt kuolemaan. Tekikö hän mielestäsi oikein?
  • Elokuvassa nähdään useita länsimaalaisia Kiinan kamaralla. Tutustukaa yhdessä historiallisiin tutkimusmatkoihin, sillä ihmisethän matkustivat ympäri maailman jo ennen lentokoneiden keksimistä.
  • Fantasiatarina antaa jännittävän sävyn todelliselle historialle. Tutkikaa yhdessä Kiinan muurin rakentamisen historiaa ja sitä, mistä tuo valtava projekti todella sai alkunsa.
  • Keksikää oma fantasiaversio jonkin tutun, vaikkapa suomalaisen maamerkin synnylle!
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta The Great Wall

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta The Great Wall

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024