‹ Takaisin

The Grinch

4-6
7-9
10-12
13-15
ajatuksia herättävähyviä roolimallejaintertekstuaalinen

Elokuvan synopsis

Äkäpussi Grinch aikoo varastaa joulun, mutta pienen tytön joulumieli sulattaa hänen sydämensä. Illuminationin ja Universal Picturesin kahdeksas pitkä animaatioelokuva on hauska ja lämminhenkinen tarina joulun hengestä ja sinnikkyydestä, joka pohjautuu Dr. Seussin tunnettuun lastenkirjaan.

Grinch (originaaliversion äänenä Benedict Cumberbatch) asuu kotiluolassaan seuranaan vain uskollinen koiransa Max. Luola on täpötäynnä erilaisia keksintöjä ja vekottimia, joilla päivittäiset askareet sujuvat mukavasti, eikä omissa oloissaan viihtyvän Grinchin tarvitse poistua kotoaan juuri koskaan, lukuun ottamatta ruokaostoksia.

Joulun aikaan naapurikylän asukkaat häiritsevät Grinchin rauhaa vuosi vuodelta suuremmiksi ja äänekkäämmiksi paisuvilla jouluhössötyksillään. Kun kyläläiset ilmoittavat, että tulevaa joulua juhlitaan kaikkien aikojen suurimmilla seremonioilla, Grinch saa tarpeekseen. Hänellä on vain yksi keino saada rauhaa ja hiljaisuutta: varastaa joulu. Toteuttaakseen suunnitelmansa Grinch päättää esiintyä aattona joulupukkina ja pyydystää jopa vastahakoisen poron rekeään vetämään.

Samaan aikaan kylässä pieni tyttö suunnittelee ystävineen kepposta joulupukille. Hän haluaa napata joulupukin kiittääkseen tätä yksinhuoltajaäitinsä saamasta avusta. Kun joulu lähenee, lasten hyvää tarkoittavat aikeet joutuvat törmäyskurssille Grinchin katalien suunnitelmien kanssa. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Joulua vihaava Grinch on Dr. Seussin lastenkirjaaklassikkoon perustuva hahmo, josta on aiemminkin tehty versioita televisioon ja valkokankaalle.

Tarinassa läpeensä kiltit ja joulumielellä olevat kyläläiset luovat kontrastin kylän ulkopuolella asuvalle erakolle, joka on jatkuvasti äkäinen ja huonokäytöksinen.

Grinchin hahmo voi aluksi pelottaa pienimpiä katsojia, varsinkin jos tarina ei ole entuudestaan tuttu. Ajatus siitä, että Grinch aikoo varastaa joulun ja kaikki lahjat, saattaa järkyttää herkimpiä. Loppujen lopuksi Grinch ei kuitenkaan ole paha, vaan enemmänkin surullinen hahmo.

Elokuva ei sisällä suoranaista väkivaltaa, mutta siinä on kohtauksia, jotka saattavat aiheuttaa pahan mielen. Grinch esimerkiksi puhuu ilkeästi pienelle tytölle, on tyly koiralleen ja tekee muutenkin kiusaa muille. Tylyjen kohtausten vastapainona on kuitenkin huumoria, ja loppu on kaikkien kannalta onnellinen.

 

Keskustelun tueksi

  • Miksi Grinch vihasi joulua ja teki kiusaa, vaikka muut olivat hänelle kilttejä?
  • Minkälaisia tunteita luulet Grinchillä olleen elokuvan alussa? Entä lopussa?
  • Miksi kyläläisiä ei näyttänyt lopulta haittaavan lahjojen ja koristeiden menetys?
  • Mitä Cindy-Lou toivoi joulupukilta? Miksi toive liikutti Grinchiä?
  • Mitkä asiat omasta mielestäsi luovat parhaan joulumielen?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta The Grinch

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta The Grinch

Herkkys

"Katakas kun olen herkkä niin kyllä tässä on kohtauksi jotka saatavat aiheuta pahaa"
Jassu

Arvioijan ikä: 10

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 9

Arvioijan ikä: 44

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7© Koulukino 2024