‹ Takaisin

The New Mutants

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Rahne Sinclair (Maisie Williams), Illyana Rasputin (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) ja Roberto De Costa (Henry Zaga) ovat neljä nuorta mutanttia, joita pidetään eristyssairaalassa psykiatrisessa seurannassa. Tohtori Cecilia Reyes (Alice Braga) uskoo, että nuoret ovat vaaraksi sekä itselleen että ympäröivälle yhteiskunnalle, joten samalla kun hän seuraa heitä tarkasti, hän yrittää opettaa heitä hallitsemaan mutanttivoimiaan. Kun uusi tulokas Danielle “Dani” Moonstar (Blu Hunt) liittyy toisten potilaiden joukkoon, alkaa tapahtua kummia. Sairaalan asukkaat kokevat hallusinaatioita ja takaumia, jolloin sekä heidän mutanttivoimansa – että ennen kaikkea ystävyytensä – joutuvat kovalle koetukselle heidän yrittäessään selviytyä hengissä toinen toistaan tukalammista tilanteista
(Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

The New Mutants on Marvelin X-Men-tarinakokonaisuuteen sijoittuva itsenäinen elokuva, joka kertoo teini-ikäisistä mutanttinuorista. Se ei tarvitse taustalle aiempien X-Men-elokuvien tuntemusta. Elokuva on synkähkö, kauhuelementtejä sisältävä teinijännäri, jossa joukko nuoria etsii itseään ja omaa paikkaansa maailmassa, missä he ovat menettäneet läheisiään tai jopa koko perheensä.

Juuri ja juuri K12-ikärajan sisään sijoitettu The New Mutants flirttailee vahvasti K16-ikärajan kanssa. Elokuvassa nähdään kauhuelementtejä, joista pelottavimpia ovat kasvottomat painajasmiehet. Myös esimerkiksi nuorten lukitseminen synkkään sairaalaan ja yhden hahmon itsemurha-ajatukset voivat ahdistaa katsojaa.

Erilaiset pelot ja mielen hajoaminen toimivatkin elokuvassa keskeisenä teemana. Lopulta hahmot oppivat kuitenkin sanomaan omille demoneilleen ei.

The New Mutants on suhteellisen tyypillistä, synkähköä teinitrilleriä keskinäisine ihastumisineen ja vihastumisineen. Ihastumisista keskeisimpänä nähdään kahden tytön välinen kiintymys suudelmineen.

Keskustelun tueksi

  • Miksi mutanttinuoret on suljettu sairaalaan lukkojen taakse? Onko tohtori Reyes mielestäsi hyvä vai paha hahmo? Miksi hän käyttäytyy niin kuin käyttäytyy?
  • Miksi nuoret ovat ensin vihamielisiä toisiaan kohtaan eivätkä luota toisiinsa kertoakseen elämästään? Etenkin Illyana on kaikille ilkeä. Mitä arvelet sen syyksi?
  • Miksi tohtori Reyes pitää Daniellea ryhmän kaikista vahvimpana mutanttina? Mikä tekee Daniellen voimasta niin pelottavan?
  • Danielle kertoo asuneensa reservaatissa. Mitä tämä tarkoittaa? Tutustukaa yhdessä Amerikan alkuperäisasukkaiden historiaan.
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta The New Mutants

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta The New Mutants

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024