‹ Takaisin

The Super Mario Bros. Movie

4-6
7-9
10-12
13-15
intertekstuaalinenmielikuvitusta rikastuttavatoimivaa yhteistyötä

Elokuvan synopsis

Illumination ja Nintendo yhdistävät ensimmäistä kertaa voimansa tuodakseen valkokankaalle seikkailun popkulttuurin tunnetuimmista putkimiehistä. Nintendon Mario-pelien maailmaan perustuva elokuva The Super Mario Bros. Movie kutsuu yleisön ennennäkemättömään värejä pursuilevaan universumiin täynnä toimintaa ja runsasta komediaa.

Yrittäessään korjata maan alla kaupungin päävesijohtoa brooklyniläiset putkimiesveljekset Mario ja Luigi kulkeutuvat salaperäisen putken kautta maagiseen maailmaan. Kun veljekset ajautuvat erilleen, Mario lähtee eeppiselle matkalle löytääkseen Luigin. Apunaan Sienivaltakunnan asukas Toad sekä vahvatahtoisen Prinsessa Peachin opetukset Mario löytää omat voimansa. (Lähde: Finnkino Oy)

Tietoa kasvattajalle

The Super Mario Bros. Movie perustuu peliyhtiö Nintendon tunnetuimpaan hahmoon, Sienivaltakunnassa veljensä Luigin kanssa seikkailevaan putkimies Marioon. Marion rinnalla animaatioelokuvassa nähdään Luigin lisäksi prinsessa Peach, joka ei ensimmäisten Mario-pelien tapaan jää odottamaan pelastajia, vaan on määrätietoinen johtaja.

Tarina pitää sisällään massiivisen määrän viittauksia Mario-sarjan peleihin, hahmoihin ja musiikkeihin. Mukana on myös joitakin silmäniskuja vanhan 8-bittisen Nintendon tuntijoille. Mariota vähemmän tuntevalle juoneltaan melko suoraviivainen elokuva voikin jäädä hieman pinnalliseksi. Tästä huolimatta se tarjoaa lapsikatsojalle varmasti viihdykettä vauhdikkaan menon, tasohyppelyn ja värikkäiden hahmojen muodossa.

Ikäjouston turvin lastensa kanssa elokuviin menevän kannattaa ottaa huomioon, että elokuvan sankarit kohtaavat seikkailullaan runsaasti uhkaavia läheltä piti -tilanteita, ja Bowser-pahiksen hahmo voi olla pienimmistä lapsista pelottava.

Mainittakoon vielä, että Mariosta on olemassa myös vuonna 1993 julkaistu Super Mario Bros. -niminen näytelty elokuva, joka on hyvin erilainen kuin tämä uudempi Mario-animaatio.

Keskustelun tueksi

  • Oletko pelannut Nintendon pelejä? Mikä peli on suosikkisi?
  • Kuka elokuvassa oli suosikkihahmosi? Miksi?
  • Mitä eri peliviittauksia tai hahmoja tunnistit elokuvasta? Jäikö joku tärkeä hahmo tai asia Mario-maailmasta mielestäsi puuttumaan?
  • Vastasivatko hahmot pelien kautta niistä saamaasi mielikuvaa? Tarjosiko elokuva sinulle ehkä jotakin uutta Marion, Luigin tai Peachin hahmoista tai taustoista?
  • Millä tavoin elokuvassa oli pyritty saavuttamaan pelien tunnelmaa? Mitä mieltä olit esimerkiksi elokuvan musiikkivalinnoista?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta The Super Mario Bros. Movie

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta The Super Mario Bros. Movie

Sadistista

"Äärimmäisen väkivaltainen, ei ollenkaan "harmitonta viihdettä" kuten joku kriitikko väittää. Näiden "harmittomien" lastenelokuvien luulo-oppi, että voi mäiskiä ja kiduttaa ilman että kukaan kuolee, on opittu. Seuraukset näkyvät mm. Suomen kaduilla, joilla alle 15 v heiluttelevat nyrkkejään ja veitsijään."
Bowser

Arvioijan ikä: 50

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 16

"Tosi hyvä elokuva ja klassikkomusiikit. Paljon viittauksia peleihin ja meemeihin."

Arvioijan ikä: 9

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7© Koulukino 2024